Tratamente naturale impotriva stresului

tratament-natural-stresCaracterizat prin probleme medicale minore, simptomele stresului pot fi batai rapide ale inimii, sentiment de depresie, suparare, dificultai in a dormi, apetit scazut sau ridicat, iritabilitate.

Este foarte important sa intelegem ca putin stres reprezinta un ingredient esential in viata de zi cu zi. Ceea ce variaza este modul in care oamenii fac fata diferitelor niveluri de stres.
In majoritatea cazurilor consielierea psihologica si tehnicile de relaxare pot fi de ajutor, dar si remediile de acasa joaca un rol important.

ceaiRemedii antistres pe baza de plante:
Plantele cu efect calmant precum balsamul de lamaie, levantica, musetelul, verbina sau gura-lupului pot fi preparate sub forma de ceiuri care reduc tensiunea si stresul nervos. Valerina este ideala pentru calmarea tensiunilor.

Folositi aromaterapia pentru a va destresa! Alegeti aromele care va plac: levantica, uleiurile de citrice, uleiurile florale – trandafir, iasomie, , ylang ylang, uleiuri lemnoase precum cel de cedru si santal.

Planificati-va viata incat sa reduceti la minim luarea de sarcini in plus si invatati sa spuneti “nu”. Yoga, meditatia, exercitiile de relaxare, masajul si baile calmante ar putea sa va ajute.

 

Vezi si alte metode eficiente de alungare a stresului

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *