Statistici surprinzatoare privind ingrijirea personala

Crezi ca stii totul despre ingrijirea personala, din simplul motiv ca zilnic petreci cateva minute in baie, inainte de a pleca la munca, sau seara, cand te intorci acasa, indeplinind rutina de dinainte de culcare? 

Cu siguranta sunt lucruri pe care nu le stii si ai fi surprinsa sa le afli. Iata cateva statistici surprinzatoare legate de ingrijirea personala si frumusete.

ingrijire-personala

1. Timpul petrecut in fata oglinzii variaza in functie de ziua saptamanii. In medie, rutina de dimineata dureaza 76 de minute luni dimineata si doar 19 minute vinerea.

2. Intr-un studiu recent s-a dovedit ca 79 la suta din tuburile de rimel utilizate sunt infestate de stafilococi si 86 la suta dintre femei folosesc rimel expirat, pentru ca fiecare tub contine mai mult produs decat poate sa fie consumat in decursul perioadei de valabilitate a produsului.

3. Din 33 branduri de rujuri testate, aproximativ 60 la suta contin plumb. Din fericire cantitatea este atat de mica incat nu reprezinta un pericol.

4. Cele mai consumate produse de ingrijire sunt cremele. Practic 90 la suta dintre femei folosesc cel putin o crema de fata, iar 50 la suta creme pentru corp. In ceea ce-i priveste pe barbati, 75 la suta dintre ei nu folosesc nici un fel de lotiune pentru piele.

5. Contrar credintei populare, pierderea parului nu-i afecteaza doar pe barbati. Circa 40 la suta dintre femei au probleme din aceasta cauza.

6. Una din trei femei a recunoscut ca nu poate sa iasa din casa fara machiaj.

7. Unghiile cresc cu 3,5 milimetri pe luna. Ratele de crestere pot varia in functie de perioada din an, de componenta ereditara si de varsta. De asemenea, unghiile femeilor cresc mai lent decat cele ale barbatilor. In plus, general valabil, unghiile cresc mai repede in timpul verii decat in timpul iernii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *