Rostopasca – tratament depurativ pentru sange si ficat

rostopasca (1)Rostopasca infloreste incepand din luna mai, pe tot parcursul verii si pana in toamna. Frunzele ei sunt zimtate si se aseamna cu cele de stejar. Din tulpina si rizom izvoraste o seva galbena-portocalie. Roastopasca prefera vecinatatea zidurilor, gardurilor, si levezile sudice. Oricat ar fi vara de secetoasa, din planta tot va curge sucul gros, galben-portocliu, in cantitati suficiente.

Rostopasca are multiple atributii. Este depurativa si hematopoetica (ajuta la formarea sangelui, un leac de incredere in bolile hepatice. Curata atat sangele cat si ficatul, avand o influenta dintre cele mai bune si asupra metabolismului.

Aceasta planta medicinala este folosita cu succes in afectiunile biliare, renale si hepatice. Pusa in vin (30 de grame de rostopasca impreuna cu radacinile se lasa 1-2 ore in ½ litri de vin alb), inlatura foarte rapid icterul. Este indicata si rostopasca-ceaiin tratarea hemoroizilor si a vajaitului in urechi. In aceste cazuri se poate bea 2-3 cesti cu ceai (care nu se prepara prin firbere ci prin oparire) pe parcursul zilei, in inchitituri mici.

Rostopasca este folosita extern intratarea bolilor de cancer de piele, contra bataturilor, a negilor si a eczemelor care nu vor sa se vindece. Cataracta si petele pe cornee dispar treptat. Sucul ajuta chiar in cazul sangerarii retinei si dezlipirii de retina. Se ia o planta de rostopasca, se spala, iar tulpina ei frageda se striveste intre degetul mare si aratator umezite in prealabil. Zeama astfel obtinuta este unsa pe ochiul inchis, inspre coada ochiului. Desi nu este pusa direct in ochi, actiunea ei se comunica totusi ochiului. Se poate incerca acest tratament si pentru cataracta, vedere slaba, si in mod preventiv pentru ochii sanatosi dar supra solicitati.

Ultimele comentarii
  1. lesch elena
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *