Rosiile – benefice pentru sanatate si frumusete

beneficii-rosiiRosiile sunt legumele de sezon cele mai cautate. In afara de utilitatea lor in gastronomie, rosiile pot fi un foarte bun produs cosmetic natural.

Rosiile, benefice pentru organism, contin cantitati insemnate de potasiu, fier, calciu, magneziu, seleniu si acizi organici cu rol important in sitemul digestiv.

Cele mai importante vitamine pe care rosiile le contin sunt:
vitamina A, importanta pentru vedere, si par;
grupul de vitamine B folositoare pentru sistemul nervos si osos;
vitamina C, folositoate pentru intarirea imunitatii;
vitamina E, ajuta la pastrarea tineretii;
vitamina K, importanta pentru sinteza anumitor elemente ale sangelui.

Pentru a mentine pielea sanatoasa si cu un aspect placut este recomandat sa mananci cat mai multe rosii in stare naturala. Vitamina A din compozitia rosiei contribuie la intinerirea si stralucirea pielii, vitamina B stimuleaza innoirea celulelor, iar betacarotenul, oligoelementele si mineralele prezente in rosie stimuleaza metabolismul celular si rezultatul nu poate fi decat o piele neteda, ferma, curata si sanatoasa.

O singura rosie iti poate asigura 40 % din necesarul zilnic de vitamina C.

Un studiu realizat in America arata ca cel care mananca cel putin 2 rosii pe zi poate reduce stresul si riscul de diabet zaharat.

rosii-pentru-piele-sanatoasaCand vorbim de frumusete, rosiile sunt folositoare pentru:

-un par sanatos deoarece contin vitamina A necesara sanatatii parului;

luminozitatea fetei. Acopara pielea cu rosii si lasa 10 minute. Observa diferenta. Pielea ta va fi mai stralucitoare.

piele fina. Sucul de rosii diluat cu putina apa lasa pielea fina ca de bebelus.

tratarea acceei. Se fierb rosiile si se taie in bucati, apoi se freaca zona afectata de acnee cu o bucata de rosie. Se lasa zece minute, apoi se clateste. Efectuati acest exercitiu pana cand acneea va disparea.

reduce punctele negre. Un pipure de rosii se amesteca cu miere, se pune pe fata si se lasa 15minute, apoi se clateste cu apa calduta. Punctele negre vor disparea.

Spre deosebire de alte legume rosiile nu isi pierd din calitati atunci cand sunt gatite, insa se recomanda consumul lor proaspat. Prin gatire se distrug radicalii liberi din rosii.

Citeste si care sunt beneficiile ceaiului verde

 

Ultimele comentarii
  1. Bostan Radu
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *