Ritual care te ajuta sa pierzi in greutate

Incearca acest ritual de 15 minute dupa cina si te va ajuta sa pierzi in greutate. Italienii au in rutina acest obicei, ceea ce ii ajuta la mentinerea greutatii optime chiar daca mesele sunt preponderent cu pizza si paste.

Ritualul de dupa masa care te-ar putea ajuta sa pierzi in greutate este plimbarea scurta, in italiana – passeggiata. Multi italieni au acest obicei al scurtelor plimbari dupa masa, iar cand vine vorba de pierderea in greutate, mersul pe jos face minuni.
In timpul scurtelor plimbari te poti bucura de lumina zilei, de conversatii placute cu vecinii, reconectarea cu familia, dupa o zi lunga la munca.

Un studiu realizat de revista Diabetes Care indica faptul ca adultii au un risc crescut pentru diabet zaharat, insa s-a constatat ca 15 minute de plimbare dupa masa a imbunatatit capacitatea organismului de reglare a zaharului din sange pentru urmatoarele 24 ore. Aceste plimbari scurte sunt la fel de benefice ca si o plimbare lunga de 45 minute in timpul zilei.
Obiceiul de a te plimba, de asemenea, te va duce departe de scaunul de la birou, de canapea, iar acest lucru imbunatateste starea de spirit, scade nivelul stresului.

Daca faci o plimbare scurta de 15 minute dupa cina te poti bucura de multiple beneficii: activitatea fizica blanda poate regla ceasul corpului si te va ajuta sa dormi mai bine; ajuta digestia; stimuleaza metabolismul si te ajuta sa slabesti.

Cum incepi? Inainte de a porni televizorul dupa cina, du-te la plimbare 15 minute. Dupa cateva saptamani adauga inca o plimbare dimineata, dupa masa de pranz sau candva dupa-amiaza. Poti imbina plimbatul cu alte activitati placute, cum ar fi plimbatul cainelui, conversatii cu persoana iubita afara la aer curat.

Pentru si mai bune rezultate, asociaza plimbarea cu o dieta sanatoasa si un somn bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *