Cele mai folositoare 20 de remedii pe baza de plante

aloe-vera-tratamenteAloe vera. Se foloseste pentru problemele pielii, pentru taieturi mici si arsuri, intepaturi de insect, problem digestive; actioneaza ca un stimulant al apetitului si este tonic.

Arbore de ceai. Antiseptic, antifungic; folosit in cazul mai multor infectii; micoze, bube dulci, septicemia, infectia dintilor si gingiei, abcese, negi, ulceratii bucale, acnee; intepaturi si muscaturi de insecte.

Balsam de lamaie. Calmeaza problemele digestive si pe cele nervoase; antidepresiv, antibacterian, folosit pentru infectii si stari febrile, folosit si pentru tratarea ranilor sau intepaturilor de insecte; respinge insectele.

Cimbru. Antiseptic respirator pentru tuse si bronsita; actioneaza ca stimulent digestiv, incalzeste atat in cazul frisoanelor, cat si al diareii; uleiul este antiseptic; se foloseste si in caz de infectii, ca planta medicinala.

Coada-soricelului. Folosita in stari febrile si pentru dilatarea vaselor capilare periferice, pentru tratarea leziunilor, tonic digestiv; este recomandata pentru neregularitatile menstruale si urinare.

Cretusca. Antiacid calmant pentru problemele digestive (inclusiv gastrita si ulcerul), pentru problemele legate de artrita si reumatism; antiseptic si racoritor.

Echinacea. Antibacteriana antivirala si antifungica, pentru o gama de infectii (inclusiv raceala si gripa), probleme ale pielii, iritatii ale gatului, infectii ale rinichilor.

remedii-galbeneleGalbenele. Bune sub forma de alifie pentru taieturi, julituri, infectii fungice, eczema si multe alte problem ale pielii; actioneaza ca un stimulent digestive si ca un regulator menstrual. Ajuta la scaderea febrei. Benefice in cazul problemelor de gingii si glande inflamate.

Ghimbir. Amelioreaza frisoanele si racelile; combate starea de greata si voma; rezolva problemele digestive (in special indigestia si meteorismul); actioneaza ca stimulent al sistemului circulator.

ulei_de_levanticaLevantica. Sedativ in cazul migrenelor, durerilor de cap, insomniei si stresului; buna pentru problemele digestive; foloseste extern pe arsuri, zgarieturi si arsuri solare.

Musetel. Bun pentru problemele digestive (inclusive sindromul intestinului iritat si indigestie), apetit scazut, insomnia, tensiune nervoasa si neliniste, inflamatii ale cavitatii bucale si iritari ale gatului, congestii nazale, mici problem ale ochilor, eczema si alte probleme ale pielii, astm, rinita alergica. Amestecurile homeopatice sunt folosite pentru colici, stari de neliniste si problem ale dintilor la copii.

Nalba mare. Linisteste inflamatiile tracului digestive si ulcerul, inflamatiile urinare, tusea, congestiile; se utilizeaza extern in caz de iritatii ale pielii, arsuri, abcese si pentru a scoate aschiile si puroiul.

Patlagina. Pentru taieturi, intepaturi de insect, iritatii ale pielii (inclusive eczema); antibacteriana, amelioreaza problemele digestive, buna pentru cistita, hemoragii menstruale puternice, boli ale gingiilor; ajuta la scaderea febrei.

Rozmarin. Stimulent si reconfortant in starile de oboseala nervoasa si depresii; bun pentru dureri de cap, probleme digestive; a se folosi extern pentru dureri cauzate de artrita si de reumatism.

Soc. Florile sunt folosite pentru raceli, gripa, congestii, rinita alergica, febra si inflamatii; frunzele de soc pot fi folosite in alifii pentru vanatai sau iritatii.

remedii-sunatoareSunatoare. Antidepresiv, sedative si reconfortant pentru sistemul nerov, bun pentru sistemul nervos, bun pentru cazurile de neliniste, tensiune nervoasa, depresie, nevralgie, dureri postoperatorii, dureri menstruale, antiseptic si calmant. Folosit in tratarea arsurilor, iritatiilor si zgarieturilor.

Turita-mare. Calmeaza problemele digestive (inclusiv diareea si intoleranta alimentara); ajuta la tratarea taieturilor, zgarieturilor, probmelor de piele si ale ochilor, gatului iritat si congestiei.

Usturoi. Antibacterian, antifungic si antiseptic; reduce colesterolul; combate candidoza si infectiile respiratorii, imbunatateste imuniatea.

Verbina. Relaxeaza nervii si amelioreaza atat depresiile cat si tensiunea nervoasa; actioneaza ca un stimulent digestive si hepatic; folosit in timpul nasterilor pentru reducerea durerilor in timpul travaliului; utilizat pentru calmarea nevralgiilor.

Vindecea. Amelioreaza starile de stres, durerile de cap, taieturile si vanataile; problemele legate de gingii si gura, gat iritat; incurajeaza contractile la nastere, stimulent digestiv si tonifiant pentru sistemul circulator.

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *