Planta mileniului trei – Leurda, te ajuta sa fii sanatoasa!

Leurda, una din cele mai binefacatoare plante, ruda cu usturoiul si mult mai eficienta in tratarea bolilor, este considerata planta mileniului trei.

Leurda apare in lunile de primavara in padurile de stejar sau de pin, si este binecuvantarea naturii la iesirea din iarna, pentru ca organismul nostru sa se curete de toxine si sa isi intareasca sistemul imunitar.

Supranumita si usturoiul ursului, pornind de la constatarea ca ursii asteapta cu interes aparitia acesteia pentru a-si dobandi puterile si agilitatea, leurda este bogata in sulfura de alil si vitaminele A si C, vitamine din complexul B, saruri minerale, fier, magneziu, fosfor, glucide si proteine.

Leurda

Calitatile  terapeutice ale leurdei:
– indeparteaza toxinele si bacteriile
– contribuie la imbunatatirea digestiei
– rol de diuretic si depurativ
– la nivelul aparatului respirator are rol antiseptic si anti imflamator
– previne virozele si afectiunile pulmonare
– reduce colesterolul

Sa ne bucuram de beneficiile leurdei in zilele de primavara cand ea ne este oferita cu generozitate de catre natura!
O cura cu ceai de leurda reduce simtitor neplacerile provocate de astenia de primavara, asigura un somn linistit si tonifica sistemul nervos. De asemenea, infuzia este un valoros adjuvant in tratarea afectiunilor cardiace, prin actiunea sa hipotensiva, si in arterioscleroza, prin scaderea concentratiei colesterolului „rau”  din organism.

Putem consuma leura sub forma de salata. Simplu de preparat: amestecam 100-200 g frunze tocate marunt, 5 ml (o lingu­rita) otet de mere, cativa stropi de unt­delemn si 2 g (un varf de cutit) sare . Se sonsuma imediar dupa preparare dimineata inainte de masa, avand efect tonic, relaxant si dezinfectant.
Putem folosi leurda si in alte tipuri de salate, sau in combinatie cu urzicile, adevarate medicamente naturale.

Fii sanatoasa cu ajutorul naturii!

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *