Pericolele unui stil de viata sedentar

Stilul de viata sedentar poate deteriora sanatatea. Mentinerea unui stil de viata activ, este cel mai bun mod de sta departe de problemele de sanatate, dar lipsa de timp si oboseala ne trag catre sedentarism.

Stilul de viata sedentar este atunci cand consumi cateva calorii pe zi, dar care nu au legatura directa cu sportul. Activitatile zilnice, ca mersul la serviciu, sarcinile profesionale, curatenia casei, necesita efort fizic, insa nu suficient.

sedentarism

Lipsa activitatii fizice a fost mereu un factor de pericol pentru sanatate, si combinata cu o dieta nepotrivita contribuie la cresterea colesterolului rau, diabet, obezitate si boli de inima.

Inactivitatea prelungita creste sansele de debut ale artritei si ale osteoporozei. Odata cu instalarea sedentarismului, oasele incep sa isi piarda puterea si devin slabe si fragile. Printre pericolele sedentarismului se numara si imbatranirea prematura.

Pentru a lupta cu stilul de viata sedentar, primul pas este sa faci schimbari in obiceiurile de zi cu zi. Exercitii cum ar fi urcatul scarilor in locul folosirii ascensorului, ciclismul, plimbatul cainelui, sunt exercitii simple, dar care ofera o bunastare fizica si mentala, si reduce daunele unui stil de viata sedentar.

Daca vrei sa incepi practicarea unui sport, sau vrei sa mergi la sala de sport, cere mai intai sfaturile antrenorilor si nutritionistilor, care te pot indruma catre cea mai potrivita miscare pentru tine, corelata cu o dieta sanatoasa, astfel sa te mentii sanatoasa si activa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *