7 motive pentru a iubi cartofii dulci

 

Cartoful este apreciat de oamenii din intraga lume. Versatilitatea acestuia il face si mai popular, fiind delicios prajit, fiert, copt, piure, chiat si in supe si salate. O alta planta care ia preluat o parte din nume, si are o varietate mare de preparare, dar mai presus de toate, nu ingrasa, este cartoful dulce.

cartof-dulce7 motive pentru care ne place cartoful dulce:

1. Este antioxidant
Cartofii dulci intarzie imbatranirea deoarece contin proteine ce actioneaza asupra semnelor imbatranirii.

2. Reduce imflamatia
Un studiu pe animale a demonstrat ca, consumul de cartofi dulci a contribuit la reducerea inflamatiei la nivelul creierului si in diferite parti ale sistemului nervos.

3. Bogat in beta-caroten
Cand vorbesti de beta-caroten, prima asociatie care se face de obicei este cu morcovul. Beta-carotenul asigura un sitem imunitar sanatos si o piele sanatoasa.

4. Reduce cantitatea de zahar din sange
Desi este denumit cartoful dulce, acesta nu este daunator nici pentru diabetici. Conform unor studii recente acestia ajuta al scaderea cantitatii de zahar din sange.

5. Intareste sistemul imunitar
Cartoful dulce contine vitamina C care ajuta sistemul imunitar, de asemenea cartoful dulce ajuta digestia si grabeste vindecarea.

6. Creste cantitatea de anticorpi
Contine vitamina B6 care imbunatateste producerea de anticorpi responsabili pentru combaterea diferitelor boli. Vitamina B6 reglementeaza functionarea sistemului nervos si accelereaza producerea de hemoglobina, care transporta oxigenul la celule prin sange.

7. Are minerale si putine calorii
Cartoful dulce contine fier, potasiu, magneziu, si are mai putine calorii decat un cartof obisnuit.

Prin urmare cartoful dulce poate fi introdus in dieta ta fara riscuri, ba chiar aduce beneficii.

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *