8 modalitati de a calma ciupiturile de tantari

ciupituri-tantariIn timpul verii tantarii sunt peste tot cauzand disconfort.  Intepaturile acestora provoaca mancarime, umflare si chiar durere, deoarece, prin intepatura insecta eliminat in organism substante straine, de care organismul nostru incearca sa se apere.

Exista mai mullte modalitati naturale de a trata si calma intepaturile de tantari. Iata 8 dintre ele:

1. Gheata
O compresie cu gheata este o buna solutie pentru a calma mancarimile si umflaturile cauzate de ciupiturile de insecte. Temperatura scazuta a ghetii face fibrele nervoase care produc „durere” sa paralizeze, si sa nu mai simta nimic.

2. Otetul
Aciditatea otetului ajuta la oprirea macarimii cauzate de ciupiturile tantatilor. Pune cateva picaturi de otet pe un tampon de vata si sterge locul intepat.

aloe-vera si miere3. Mierea
Mierea este antibacteriana si anti-inflamatorie. Pune putina miere pe zona afectata si mancarimea va disparea in scurt timp.

4. Aloe vera
Produsele care contin Aloe Vera dau senzatia de prospetime si calmeaza muscaturile de tantari.

5. Bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu ajuta la tratarea intepaturilor de tantari deoarece este alcalin si ajuta la neutralizatea PH-ului pielii, prin urmare la atenuarea durerii.

ulei_de_levantica6. Uleiul de lavanda
Uleiul atenueaza umflarea s imancarimea zonei ciupite de insecte. Aplica doua picaturi de ulei de lavanda indata ce apare ciupitura.

7. Apa si laptele
Apa si laptele calmeaza zonele inflamate datorita intepaturilor. se imbiba un prosop mic, in cantitati egale de apa si lapte si se aplica pe piele. Aceasta tehnica functioneaza si in cazul arsurilor solare.

lamaie8. Lamaia
Citricele cum ar fi lamaia, sau lime-ul au actiune antibacteriana. Ele ajuta la tratarea inflamatiilor produse de ciupituri. Sunt recomandate produsele cu compozitie de citrice, si nu sucul de lamaie direct pe piele, deoarece in contact cu soarele poate provoca pete sau arsuri.

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *