7 mituri despre drenajul limfatic

Drenajul limfatic ofera numeroase beneficii organismului atunci cand este aplicat corect. El ajuta la eliminarea toxinelor si a lichidelor care provoaca umflarea si anumiti noduli, imbunatateste circulatia sangelui si face pielea sanatoasa si frumoasa. 

Contrar a ceea ce cred multi, drenajul limfatic nu elimina celulita, atunci cand nu este combinat cu alte tratamente estetice.
In ciuda faptului ca este o procedura recomandata, drenajul limfatic ridica o serie de intrebari:

drenaj limfatic

1. Orice persoana poate sa faca drenaj limfatic?
Este indicat ca drenajul limfatic sa se faca de catre fizioterapeuti sau profesionisti ce detin cursuri tehinice. De asemena, este recomandat ca inainte de a merge la sedintele de drenaj limfatic sa consulti un dermatolog. El iti va putea spune ce este mai indicat pentru tine.

2. Drenajul limfatic elimina celulita?
Drenajul limfatic ajuta la diminuarea celuluitei, deoarece una din cauzele celulitei este retentia de lichide. Cu toate acestea, drenajul limfatic lucreaza doar la eliminarea excesului de apa, insa nu pot fi eliminate prin drenaj toate cauzele celulitei. Asadar, sunt necesare si alte tipuri de exercitii pentru eliminarea celulitei.

3. Drenajul limfatic realizat cu dispozitive este mai bun decat drenajul realizat manual?
Ambele forme de drenaj limfatic activeaza sangele si ajuta la oxigenarea tesuturior. Cu toate acesta, drenajul limfatic realizat manual este cel mai des recomandat, deoarece sunt mai usor de observat nodulii, umflaturile, si se poate lucra mai mult pe aceaste zone.

4. Femeile insarcinate nu pot face drenaj limfatic?
Dimpotriva procedura este recomandata in timpul sarcinii, deoarece retentia de lichide este accentuata in aceasta perioada. Cu toate acestea, drenajul limfatic in perioada sarcinii nu trebuie efectuat fara autorizatie medicala.

5. Drenajul limfatic slabeste?
Drenajul limfatic ajuta la scadera in greutate in mod indirect. Tehnica promoveaza eliminara de lichide, care predispun la acumularea de grasime pe picioare, fund si coapse. Prin drenaj limfatic organismul elimina lichidul, dar nu si grasimea. Pentru eliminarea grasimii se recomanda mentinerea unui regim alimentar echilibrat si exercitii fizice.

6. Drenajul limfatic lasa urme?
Drenajul limfatic efectuat corect nu trebuie sa provoace durere sau sa lase vanatai pe corp. Masajul nu necesita multa presiune si trebuie sa genereze un sentiment de bunastare.

7. Drenajul limfatic elimina acneea?
Drenajul limfatic poate aduce o imbunatatire a aspectului pielii acneice pentru ca ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Cu toate acestea, drenajul limfatic nu poate trata acneea sau punctele negre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *