Greseli in utilizarea placii de par si cum poti preveni deteriorarea parului

Placa de par este un mare aliat al frumusetii. Aceasa este foarte practica si ofera in cateva minute rezultatul dorit. Cu toate acetea folosirea placii de par necesita mare atentie. Aceasta trebuie utilizata corect, in caz contrar, firele de par vor fi deteriorate.

placa-par

Iata cateva greseli comune pe care le facem atunci cand utilizam placa de par. Elimina aceste obiceiuri si parul tau va fi mai sanatos.

1. Tii placa de par prea mult intr-un singur loc – iti poti arde parul foarte usor.

2. Treci placa de par de prea multe ori peste aceeasi suvita – firele de par ajung sa se usuce atat de rau incat se vor rupe foarte usor.

3. Folosesti placa in fiecare zi – specialistii recomanda pentru indreptarea parului, peria. Placa este inidicat a se folosi doar in anumite cazuri, nu zi de zi.

4. Uiti de hidratare – pentru ca placa sa nu dauneze firului de par, acesta trebuie sa fie hidratat. Foloseste o masca de par hidratanta.

5. Cumperi orice fel de placa de par – Indicat este sa cumperi placa de par potrivita pentru tipul tau de par. Placile ceramice mentin o temperatura constanta, de asemenea exista si cele care indica temperatura si care iti permit sa reglezi temperatura.

6. Folosesti placa pe parul ud – parul ud este mai sensibil si, supus unor temperaturi mari se poate deteriora.

7. Uiti de protectia termica – atunci cand folosesti placa foloseste si produse pentru protectie termica. Firele de par vor fi protejate de temperatura ridicata.

Caldura este o sursa de deteriorare a parului. La temperaturi ridicate apa din firele de par se evapora, afectandu-le flexibilitatea de unde si casarea parului.
Parul afectat de caldura nu poae fi reparat, zona afectata va trebui taiata.

Iate carteva sfaturi pentru a preveni deteriorarea parului:

Ori de cate ori este posibil, permite parului sa se usuce natural;

Cand folosesti uscatorul, evita incalzirea mare. Incepe cu o temperatura mai scazuta si creste treptat;

Cand indrepti parul cu placa ceramica pune pe dispozitiv un prosop ud pentru a proteja parul de caldura excesiva.

Parul hidratat imbunatateste aspectul parului deteriorat de temperatura ridicata, insa daca starea lui este crititca indicat este tunsul.

Citeste si: cum sa ai un par frumos

Acum stii: utilizarea placi de par nu este interzisa, dar cere atentie deosebita pentru a nu deteriora parul. Fii atenta si foloseste aparatul numai in favoarea ta!

 

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *