9 exercitii usoare de yoga ce iti stimuleaza energia

Yoga are multiple beneficii pentru viata ta si o poti exersa chiar la tine acasa.

Cand auzim de yoga ne gandim la relaxare, insa ar trebui sa stim ca miscarile de yoga ne pot energiza. Yoga te poate ajuta sa ai o viata echilibrata atat fizic cat si mental.

Iata 9 miscari simple care te vor ajuta zi de zi pentru relaxare si energizare.

1. Bratele in pozitia de rugaciune –  ridica bratele in pozitia de rugaciune si concentreaza-te asupra respiratiei: inspira si expira. Lasa deoparte toate tensiunile si concentreaza-te pe activitatea pe care o faci.
Dupa ce te vei simti, calma si concentrata, ridica mainile in pozitie de rugaciune deasupra capului, inclina capul pe spate, si mentine spatele drept. Ramai in aceasta pozitie aproximativ 10 secunde si respira adanc.

yoga (1)

2. Indoaie corpul in jos – din pozitia de rugaciune du corpul si bratele in jos.  Mainile la glezna si ramai asa aproximativ 30 de secunde.yoga (2)

3. Pozitia „scandura” – Tine picioarele drepte, spatele drept, mainile paralele si ramai in aceasta pozitie 10 secunde timp in care respiri adanc.yoga (3)

4. Apleaca-te – mainile pe podea, picioarele ferme, si spatele drept. Respira usor pentru 30 de secunde.yoga (4)

5. Cu picioarele pe podea si intinde brateleyoga (5)

6. Ghemuita cu bratele intinse – intinde bratele si corpul in fata, in timp ce abdomenul si pieptul se odihnesc pe coapse. Incerca sa atingi fruntea de podea si relaxeaza-te timp de 30 sec.

yoga (6)

7. Lasa-te pe spate – stand in genunghi lasa-te usor pe spate si trage cu maineile de laba piciorului.

yoga (7)

8. Ridica-ti corpul – stai intinsa pe podea si ridica-ti corpul. Stai in aceasta pozitie timp de 30 de secunde si apoi revin-o pe podea.yoga (8)

9. Relaxeaza-te intinsa pe spate – nu este doar un exercitiu, ci si relaxarea dupa miscarile anterioare. Indreapta gatul si lasa mainile relaxate pe langa corp. Asaza picioarele la aceeasi latime ca a soldurilor. Respira usor si relaxeaza fiecare parte a corpului.yoga (9)

Citeste si: Stimuleaza-ti energia pentru a te simti minunata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *