Cum elimini petele de pe piele

Petele pe piele sunt mari inamici ai femeii. Dar, din pacate toate suntem supuse acestei probleme, iar cauzele sunt numeroase. Petele pe piele pot aparea datorita imbatranirii, ca urmare a expunerii la soare, a unor modificari hormonale, inclusiv datorita sarcinii.

Medicii noteaza ca toate zonele expuse la soare sunt susceptibile de a avea pete, mai ales fata, gatul, pieptul, bratele si picioarele.

Cum previi aparitia petelor pe piele:

  • foloseste protectie solara zi de zi;
  • poarta haine si palarii, pentru a evita expunerea la soare;
  • evita soarele intre orele 10 si 14;
  • mergi regulat la dermatolog pentru o evaluare a pielii. Unele pete pot fi detectate si tratate in faza incipienta.

pete piele

Cum elimini petele de pe piele?
Medicii specialisti ne recomanda unguente, creme si geluri care ajuta la eliminarea petelor de pe piele.
Daca vrei sa elimini petele aparute pe corpul tau, tine cont ca exista si medicamente orale cu efect antioxidant, care ajuta la reducerea efecteleor daunatoare ale radiatiilor ultraviolete asupra pielii. Cu toate acestea, nu inlocui protectia solara.

Cea mai utilizata metoda pentru indepartare petelor de piele sunt tratamentele cosmetice: peeling chimic, lumina intens pulsata cu laser, peeling cristal.

Peealingul cristal se face cu ajutorul unei pulberi de aluminiu care realizeaza o exfoliere usoara a pielii. Rezultatul, o reinnoire a straturilor pielii, riduri diminuate si imbunatatirea generala a aspectului pielii.

Peelingul chimic foloseste solutii chimice pentru a netezi textura pielii prin indepartarea straturilor exterioare deteriorate.

Lumina intens pulsata este indicata pentru diferite leziuni, ca de exemplu pete solare, linii fine, vase faciale, cearcane.

Specialisti spun ca un bun mod de a ascunde petele de pe piele este si machiajul. Corectorul de culoare galbena acopera pete in tonuri de albastru. Corectorul verde acopera inperfectiuni ca vase de sange, cicatrici, acnee.
Pentru petele maronii de pe piele, foloseste un corector in tonuri violet sau galben.

Tu cum lupti impotriva petelor de pe piele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *