Tot ce trebuie sa stii despre dieta de detoxifiere

Dupa mesele copioase de sarbatori, este necesara o dieta de detoxifiere. Noi iti spunem care sunt cele mai benefice diete de detoxifiere, beneficiile dar si efectele secundare.

In preajma sarbatorilor corpul nostru sufera cel mai mult. Consumam multe dulciuri, mult alcoool si mancaruri nu tocmai potrivite. Excesul de dulciuri si alcool suprasolicita ficatul si irita mucoasa intestinala. O dieta de detoxifiere te ajuta sa indepartezi excesul de lichide si toxine, dar si sa slabesti. Dieta de detoxifiere echilibreaza nivelul colesterolului si trigliceridele, decongestioneaza ficatului si imbunatateste digestia si aspectul pielii.

Ce este o cura de detoxifiere?
Dietele de detoxifiere sunt planuri alimentare nutritive care includ diuretice, digestive bogate in apa si fibre, minerale, vitamine si antioxidanti, si minimizeaza consumul produselor chimice si toxice.

Dietele de detoxifiere echilibreaza dieta. Ele includ toate substantele nutritive de care avem nevoie. Iata care sunt grupurile de nutrienti care trebuie sa conduca orice dieta de detoxifiere:
– vitamine: Vitamina A, Vitamina E si vitamina C;
– aminoacizi: cisteina, metionina, tirozina;
– minerale: seleniu, cupru, zinc, mangan;
– altele: carotenoide, flavonoide si izoflavone.

Unele alimente sunt deosebit de benefice in dietele de detoxifiere, ale ajutand la curatare:

– anghinarea – bogata in fibre, faciliteaza digestia si protejeaza sistemul digestiv. Ajuta la eliminarea toxinelor prin activarea functiilor ficatului si vezicii biliare.

– papaya – contine enzime ce faciliteaza digestia.

– sparanghelul – contin fibre, si are proprietati diuretice.

– ananasul- diuretic si digestiv. Contine o substanta care favorizeaza eliminarea lichidelor.

rosiile – puternice antioxidante, capabile de neutralizarea toxinelor din corp si a radicalilor liberi.

In dieta de detoxifiere nu trebuie interzise unele alimentele, insa pot fi reduse. Orice dieta de detoxifiere trebuie sa reduca grasimile saturate, alcoolul este strict interzis si sunt recomandate alimentele proaspete, nu conservele.

Care sunt avantajele dietei de detoxifiere?
Dieta de detoxifiere ajuta la eliminarea toxinelor, lichidelor si excesului de grasime. Echilibreaza nivelul colesterolului si trigliceridelor, decongestioneaza ficatul si promoveaza buna digestie.

Nu sunt recomandate dietele de detoxifiere drastice. Astfel dietele nu pot fi mai lungi de 2 zile, deoarece pot pune in pericol sanatatea.

Exista efecte secundare ale dietei de detoxifiere?
Dietele de detoxifiere drastice pot provoca pierderea masei musculare, ameteli, deficite de nutrienit sau probleme metabolice. Prin urmare, este important sa ai un regim alimentar sanatos si echilibrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *