De ce nu este indicat sa tai cuticulele

Obiceiul de a merge la manichiura in fiecare saptamana este din ce in ce mai frecvent. Insa daca esti de parere ca pentru a avea o manichiura perfecta trebuie sa ai cuticulele taiate, te inseli. Ceea ce nu stiti este ca acest obicei se poate dovedi a fi desebit de daunator pentru sanatatea unchiilor si trebuie evitat. Daca vrei sa ai unghiii puternice si frumoase, scada de acest obicei!

unghii-cuticuleDe ce este important sa nu taiem cuticulele?
Cuticulele nu exista acolo fara nici o importanta, ele joaca un rol extrem de important. Cuticulele actioneaza ca o bariera pentru protejarea unghiilor de ciuperci si bacterii. Ba mai mult ele contribuie la cresterea si calitatea unghiilor. Prin urmare este recomandat sa nu tai cuticulele.

Inca nu esti convinsa ca nu trebuie sa le tai? Iata o lista cu motive pentru care nu trebuie taiate:

1. Bariera de protectie
Mainile sunt expuse la contaminare de-a lungul timpului. In cazul in care va exista aceasta poarta deschisa, microorganismele nu vor ezita sa apara.

2. Unghi puternice si sanatoase
Eliminarea cuticulei duce la deteriorarea unghiei lasand-o mai fragila. Din acest motiv exista unghiile in valuri sau cele cu pete.

3. Prevenirea bolilor
Instrumentul pentru indepartarea cuticulelor poate transmite o serie de boli infectioase. Daca nu iti tai cuticulele nu exista riscul de contaminare.

4. Frumusete de durata
Cu cat iti tai mai des cuticlele, cu atat ele apar mai des. Cel mai indicat este sa impingi cuticulele care baza unghiei, astfel unghia va fi mai mult timp frumoasa.

5. Mai putin timp la manichiura
Procesul de eliminare a cuticulelor este unul anevoios, fie ca iti faci unghiile acasa sau la salon. Eliminand acest obicei castigi timp.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *