De ce nu ar trebui sa eliminam parul pubian

Eliminarea parului pubian este o practica veche. Epilarea se realizeaza din motive ce tin de moda, traditie, practicii sexuale sau  medicale. Mult timp s-a crezut ca in cazul unor interventii chirurgicale ar fi bine ca parul sa fie indepartat din zona intima, pentru a evita complicatiile chirurughicale. Insa, realitatea este alta.

par pubian

Riscul de infectii creste odata cu eliminarea parului pubian. Pentru a se indeparta parul nedorit este nevoie de ras sau ceara, dar parul mereu va creste inapoi, in timp ce pielea sufera diferite schimbari.
Eliminarea parului pubian irita si inflameaza folicurii de par, lasand deschise rani microscopice. Iritarea apare in urma eliparii necorescpunzatoare, combinata cu un mediu cald. Pielea devine umeda, plina de bacterii si streptococi si astfel se mareste si riscul aparitiei unei boli cu transmitere sexuala.

Numeroase studii au constatat ca zonele genitale pe care se aplica ceara sunt mult mai vulnerabile la infectii, iar cremele epilatoare contin substante chimice ce pot patrunde usor in interiorul vaginului, provocand infectii puternice.

Parul pubian are un scop – amortizeaza frecarea pielii si leziunile, reprezinta protectie impotriva tuturor tipuri de bacterii si agenti patogeni nedoriti. In plus, parul pubian protejeaza impotriva prafului si a murdariei care poate ajunge in vagin.

Acum ca ai aflat ca nu este bine sa elimini parul pubian, nu ii mai declara razboi. Intelege ca acesta are un scop, si acela nu este de a face rau ci de a ne proteja. Nu trebuie sa-ti fie rusine ca il ai, natural este intotdeauna mai bine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *