De ce este bine sa incepi ziua cu un pahar de apa

Este important sa iti incepi ziua cu un pahar de apa baut pe stomacul gol. Aceasta practica ofera multiple beneficii organismului:

apa dimineata

1. Ajuta la arderea caloriilor
Odata ce organismul primeste un pahar de apa rece dimineata, incepe procesul de incalzire al apei, pentru a o aduce la aceeasi temperatura cu a corpului, astfel accelerandu-se metabolismul.
Metabolismul incetineste atunci cand isi conserva energia si cand se pregateste pentru deshidratare. Prin urmare, incepe-ti ziua cu un pahar de apa, pentru ca organimsul tau sa aiba un ritm bun de lucru.

2. Reduce aportul de calorii
Acest lucru nu functioneaza numai dimineata, ci si in alt moment al zilei. Bea suficienta apa pentru a produce in stomac o senzatie de plenitudine, astfel reusind sa reduci cantitatea de calorii consumata.

3. Ajuta la eliminarea toxinelor
Corpul nostru are nevoie constant sa elimine toxine. Un corp fara toxine permite pielii sa respire, sa fie stralucitoare si sanatoasa.

4. Imbunatateste functionarea sistemului digestiv
Consumul de apa pe stomacul gol ajuta la purificarea sistemului digestiv, ceea ce duce la o mai buna absorbtie a nutrientilor. De asemenea, este necesar sa bei multa apa pentru a evita diferite probleme alimentare, cum ar fi constipatia.

Cu toate aceste argumente, nu exista scuza pentru a nu bea in fiecare dimineata un pahar de apa pe stomacul gol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *