Curatarea pielii in profunzime pentru un ten frumos

Curatarea profunda a pielii se poate face si acasa. Curata delicat pielea lasand-o frumoasa si sanatoasa, fara puncte negre.

Pentru a preveni acumularea impuritatilor, punctele negre si ridurile, fa periodic o curatare produnda a pielii. Aceasta juta la combaterea problemelor enumerate mai sus, stimuleaza reinnoirea celulelor si combate excesul de sebum. Pielea ta va fi frumoasa si sanatoasa.

Pielea produce in mod natural sebum si daca nu este curatata periodic, aceasta poate dauna pielii favorizand acumularea impuritatilor cauzate de poluare si machiaj.

curatare piele

Toate tipurile de piele au nevoie de o curatare profunda. Fiecare avand nevoie de o curatare si ingrijire specifica.

Tenul gras este cel care are nevoie de ingrijiri suplimentare. Acesta trebuie curatat in profunzime odata la 20 – 30 de zile. Tenul uscat si normal pote fi curatat la un interval mai mare de timp.

In saloanele de infrumusetare metodele de curatare a pielii abunda, insa poti face aceasta curatare a pielii si acasa la tine. Exceptie face tenul cu probleme (cu acnee), pentru a nu risca sa ramai cu cicatrici.

Curatarea profunda a pielii pas cu pas

Fierbe o cantitate rezonabila de apa. Dupa ce ai stins focul, aseaza-te deasupra vasului la aproximativ 25 cm distanta, si ramai acolo timp de 2 minute. Aburul ajuta la dilatarea porilor si faciliteaza curatarea. 

Dupa acest proces, aplica o crema petru exfoliere si maseaza-o usor pe fata. Aceasta ajuta la eliminarea celulelor moarte, a punctelor negre si a altor impuritati. Insista in zona T a fetei.

La final clateste cu apa foarte rece, care va ajuta la inchidere porilor. Cu o discheta din bumbac aplica pe piele o lotiune tonica, si gata curatarea.

Mai multe sfaturi cu privire la curatarea pielii:
– nu este recomandat sa cureti pielea zilnic, si nici dupa plaja;
– curatarea profunda a pielii este necesara, dar nu exagera;
– alege un bun demachiant, elimina machiajul si spala fata inante de culcare;
– tentatia este mare, dar nu strange punctele negre sau cosurile.

Urmeaza toate aceste sfaturi si pielea ta a arata execelent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *