Cum stresul iti poate afecta frumusetea

Stresul este unul din factorii care pot afecta pielea, parul si unghiile.

Stresul experimentat intr-o zi poate provoca dureri de cap, stare generala de rau, iar daca este experimentat zilnic poate afecta grav sanatatea. Dar, ceea ce multi oameni nu stiu, este ca, stresul poate afecta si frumusetea. Pielea, parul si unghiile sunt principalele obiective.

stres

Piele
Perioadele indelungate de stres determina modificari intense in organsim, in special la nivel hormonal, dar si in ceea ce priveste radicalii liberi, si colagenul. Ca rezultat, ridurile pot debuta mult mai devreme, apar pete, acnee si alte boli de piele.

Ca sa nu mai vorbim se cearcanele ce lasa aspectul de vesnic obosit. Excesul de adrenalina compromite circulatia sangelui si apar vene paianjen in jurul ochilor, rezultatul fiind innegrirea zonei din jurul ochilor.

Par
Sa perzi aprozimativ 50 de fire de par pe zi, este normal. Dar in situatii de mare stres, probleme si oboseala acumulata, te poti confrunta cu o cadere a parului mult mai mare. Pierderea excesiva a parului este un semnal ca nu esti in cea mai buna forma.

Sebumul in exces al scalpului, poate si un efect al stresului. Matreata, de asemenea, poate fi un semn al perioadelor stresante.

Unghii
Efectele stresului se pot vedea foarte clar pe unghii. Unii oameni au unghiile fragile in mod natural, insa oamenii care au avut mereu unghii puternice si dintr-o data acestea incep sa devina mai putin santoase, trebuie sa fie in alerta. Poate fi semn al unei disfunctii hormonale, probleme ale grandei tiroide, sau un factor emotional implicat.

Alunga stresul daca vrei ca unghiile, parul si pielea ta sa fie sanatoase si sa iti pastrezi frumusetea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *