Cum sa-ti mentii pielea hidratata iarna

Sa ai grija de pielea ta vara, nu este deajuns. In timpul iernii, pielea are si mai mult de suferit, de aceea are nevoie de ingrijire speciala pentru a ramane frumoasa si hidratata pe tot parcursul sezonului.

piele iarna

Ingrijirea pielii pe timpul iernii

Pielea este afectata iarna de frigul si vantul de afara, insa si baia cu apa fierbinte o poate afecta destul de mult. Dupa o zi obositoare si rece, nimic nu este mai bun, nu? Dar trebuie sa ai mare grija cu baile lungi si fierbinti.

Apa fierbinte indeparteaza lubrifierea naturala a pielii si acest lucru contribuie la uscare si deshidratare. Persoanele care au deja pielea uscata, sufera cel mai mult in aceste conditii.
Pe timpul iernii este indicat sa folosesti sapunuri cu glicerina sau geluri de dus cu uleiuri vegetale in compozitie.

Principala modalitate de ingrijire a pielii pe timp de iarna ar trebui sa fie hidratarea. Aceasta poate fi facuta cu creme si lotiuni dupa baie, atunci cand pielea este permeabila si absoarbe mai bine produsul. Coatele, calcaiele si picioarele nu ar trebui ignorate. Exista chiar produse specifice pentru aceste regiuni.

Chiar daca temperaturile sunt scazute, aceasta nu inseamna ca iarna nu trebuie utilizata protectia solara. Fata este partea cea mai expusa a corpului, de aceea este indicat ca si pe timp de iarna sa se foloseasca protectie solara cu factor 15 sau 20 SPF.

Buzele arse si crapate de frig sunt o alta suferinta pe timp de iarna. Pentru a evita uscarea buzelor, foloseste rujuri hidratante si unt de cacao.

Ingrijeste-ti pielea pe timp de iarna band multa apa. Cu cat este mai frig, cu atat mai putina sudoare produce organismul iar pielea ramane fara aceasta alternativa de hidratare.

Ia aceste masuri de precautie si bucura-te de o piele frumoasa si hidratata iarna.

Ultimele comentarii
  1. Tatiana
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *