Cum emotiile te pot imbatrani

Emotiile si expresiile nostre sunt legate in mod inexplicabil.

Cand ni se pare ca aratam bine, e aproape intotdeauna in legatura cu o emotie, cu un motiv de fericire. Cei mai multi oameni fericiti arata si se simt bine, se simt tineri. Cei care nu arata bine sunt suparati si tristi.

emotii
Desigur nimeni nu traieste numai in fericre, insa multi dintre noi suntem capabili sa echilibram o serie de emotii. Cu toate acestea starile proaste duc la expresii care ne imbatranesc inante de vreme.

Studiile arata ca emotiile si expresiile faciale sunt strans legate intre ele. Pe chipul multor oameni, poti vedea emotii. Vestea buna este ca poti face ceva in acest sens, te poti reintineri, daca vrei.

Incepe mai intai cu o lectie simpla de miscari faciale. Multi dintre muschii fetei sunt conectati la nivelul pielii ajutandu-te sa mananci, sa vorbesti sa deschizi si sa inchizi ochii si sa-ti exprimi emotiile. O expresie poate crea o emotie la fel de reala, asa ca schimarea expresiei poate schimba emotiile.
Incearca acum cu un zambet! Nu te simti un pic mai fericita? Acum incrunta-te, nu te simti mai putin fericita?

Oameii lupta impotriva idei ca daca arati bine, te simti bine. Dar este in zadar. Aspectul nostru chiar ne poate ajuta, sau rapune emotional.

Exprimarea sau chiar neexprimarea emotiilor negative pot lasa urme adanci pe chipul tau. Unele studii au demonstrat ca injectarea botoxului in intre sprancene, unde se creeaza riduri datorita incruntarii, poate functiona ca un tratament pentru depresie.

Cel mai bun lucru pe care il poti face pentru tine este sa iti recunosti tendintele emotionale si sa incepi sa te incrunti mai putin si sa zambesti mai mult. Cel mai frumos lucru pe care il poti face: poarta un zambet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *