Cum afecteaza ecranul pielea ta

Acum esti in fata unui ecran – fie ca este el computer, tableta sau telefon. Si, cu siguranta aceasta nu este o exceptie ci este un obicei. Dar, te-ai intrebat vreodata ce efect are monitorul asupra sanatatii pielii tale?

ecran

Momentul adevarului
Lasand la o parte tabletele si telefoanele, ne indraptam atentia catre calculatoare. Aceastea au ecrane mai mari, care pot dauna sanatatii tale. Daca ai un calculator cu LCD sau LED-uri nu trebuie sa iti faci griji. Ele nu emit radiatii UV, prin urmare folosirea acestor tipuri de ecrane este sigura.

Daca nu te-ai adaptat la noua tehnologie, este cazul sa o faci. Vechile ecrane ale calculatoarelor emit radiatii UV, prin urmare contribuie la imbatranirea pielii. Cel mai indicat este sa cumperi un ecran antireflex, si aplica crema hidratanta cu protectie solara cu cel putin 30 SPF. Aceste masuri trebuie luate pentru a evita ca ecranul calculatorului tau sa nu iti afecteze pielea.

Lumina monitorului afecteaza capacitatea organismului de a produce melatonina. Melatonina este responsabila de instalarea somnului. Prin urmare, orele tarzii din noapte pierdute in fata calculatorului, sau cu telefonul in mana, iti vor afecta frumusetea pielii. Lipsa somnului duce la o imbatranire prematura si distruge bariera de protectie impotriva razelor uv si a radiatiilor. Fara un somn bun, afectat de lumina dispozitivelor ca telefon, tableta si calculator,  impiedica regenerarea celulelor din organism, lasan pielea flasca, pigmentata si uscata.

Renunta la ecrane cu cel putin o ora inainte de a te pune in pat, astfel ca somnul sa nu-ti mai fie afectat si nici pielea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *