Ciocolata stimuleaza inteligenta

Ciocolata este un deliciu culinar care poate aduce beneficii sanatatii tale. Mai exact, cacaoa din compozitia ciocolatei contribuie la o buna sanatate.

Consumul de ciocolata provoaca un sentiment de placere si bunastare. In plus ciocolata poate fi utila in prevenirea cancerului de colon, in prevenirea problemelor inimii, si are grija de sanatatea creierului.

ciocolata

Ciocolata stimuleaza circulatia sanguina si aduce suficienta energie pentru a realiza activitatile vietii de zi cu zi.

Ciocolata este asociata si cu nivelul de inteligenta al oamenilor.Un cardiolog pe nume Franz Messerli a ajuns la consluzia ca tarile care au castigat cele ma mutle premii Nobel de-a lungul anilor, sunt tocmai cele care au un consum ridicat de ciocolata.

Un bun exemplu este Elvetia, unde se consuma ciocolata pe cap de locuitor de 10 lire sterline pe an, iar cetatenii au castigat 29 premii. La acelasi nivel sunt si Germania si Suedia.

Potrivit profesorilor universitari, nutrientii din alimentele pe care le consumam sunt responsabili de buna functionarea a creierului, dar nu neaparat ne fac mai iteligenti.

In acest sens, ciocolata este un aliat al celor care doresc sa-si pastreze concentratia, si sa mentina alert creierului. (contiand si o mica doza de cafeina)

Daca vrei sa devii mai destept bazandu-te pe gastronomie, pe langa ciocolata poti apela si la mierea de albine, care actioneaza direct asupra neuronilor. Semintele de dovleac si brocoli au cantitatea necesara de zinc pentru a imbunatati agilitatea mentala, in timp ce ceaiul verde iti confera claritate mentala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *