Ciocolata, buna in timpul sarcinii

ciocolata-femeie-insarcinataCiocolata ar putea proteja femeile in timpul sarcinii, potrivit unui studiu publicatin Jurnalul de Epidemiologie.

Consumul de ciocolata neagra in fiecare zi ar putea reduce cu pana la 69% riscul de a dezvolta pre-eclampsie si complicatii legate de hipertensiune arteriala.

Studiul, realizat de cercetatorii de la Universitatea Yale, a examinat un grup de 2291 de femei gravide intre 1996 și 2000. Cercetatorii au estimat consumul de ciocolata, in special, prin masurarea ratei de teobromina in cordonul ombilical. Aceasta componenta de cacao este deosebit de prezenta in ciocolata neagra. In conformitate cu concluziile raportului, concentratia de teobromina este asociata cu un risc mai mic de pre-eclampsie.

Citeste si despre ciocolata, aliment anti-stres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *