Ceaiul de ghimbir te ajuta sa slabesti

Ceaiul de ghimbir are proprietati anti-inflamatorii si antioxidante care ajuta corpul sa functioneze mai bine.

Ghimbirul originar din Asia, este o radacina utilizata atat in bucatarie cat si in medicina. Nu toata lumea stie ca aceasta ofera multe beneficii terapeutice. In plus este foarte popular printre cei care urmeaza un regim alimentar echilibrat si doresc sa slabeasca. Ceaiul de ghimbir a castigat din ce in ce mai mult respect in randul oamenilor carora le place sa aiba grija de corpul si sanatatea lor.

ceai de ghimbir

– Ceaiul de ghimbir este un aliment termogenic – creste temperatura corpului, accelereaza metabolismul si faciliteaza procesul de pierdere in greutate.

Ceaiul de ghimbir imbunatateste digestia. Este un foarte bun stimulent al digestiei, reduce greata si gazele.

– Ceaiul de ghimbir protejeaza inima, ghimbirul este considerat un protector cardiovascular.

– Ceaiul de ghimbir protejeaza impotriva racelii si a gripei. Ghimbirul este o radacina ce ajuta la intarirea sistemului imunitar si lupta cu virusurile care cauzeaza probleme.

– Ceaiul de ghimbir este antioxidant, are proprietati antioxidante care impiedica formarea radicalilor liberi ce promoveaza imbatranirea celulara. Ghimbirul are si proprietati anti-inflamatorii protejand organismul de bacterii.

– Ceaiul de ghimbir scade glicemia – ajuta la scaderea glucozei din sange.

– Ceaiul de ghimbir te ajuta sa slabesti – acest lucru se datoreaza faptului ca pune organimsul in miscare, creste metabolismul, ceea ce inseamna o ardere eficienta a caloriilor. Mai mult de atat, proprietatile sale anti-infalamtorii ajuta organismul sa functioneaze la parametrii normali, ceea ce reduce rezistenta organismului la pierderea in greutate. O buna digestie cu ajutorul ghimbirului, te ajuta sa slabesti – organismul asigura o absorbtie si o defalcare eficienta a grasimilor.

Cum pregatesti ceaiul de ghimbir si cum il bei

Ghimbirul poate fi gasit sub forma de pulbere si radacina. Cel mai indicat ceai este cel cu radacina.
1. Pune o lingurita de radacina rasa de chimbir la 150 ml de apa;
2. Cand apa incepe sa fiarba opreste focul si lasa ceaiul sa se linisteasca timp de 5 minute;
3. Strecoara ceaiul si serveste-l cald.

Este recomandat sa bei de 2 ori pe zi, de obicei cu 30 de minute inainte de pranz si de cina. Indicat este sa il bei naindulcit.

O alta varianta de preparare a ceaiul de ghimbir este cea cu pudra de ghimbir. Foloseste o lingurita de pudra in aceeasi cantitate de apa.

Specialistii sunt de parere ca ceaiul de ghimbir nu trebuie sa depaseasca 300 ml pe zi, si nu trebuie consumat continuu mai mult de 30 zile.

Ar trebui sa eviti ceaiul de ghimbir daca ai hipertensiune arteriala, stomacul iritat sau folosesti coagulanti de sange.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *