Ce trebuie sa mananci pentru a fi fericita

Un studiu publicat in Psychosomatic Medicine arata ca anumite alimente ne pot face viata mai frumoasa.

Vrei sa ai o viata roz? Mananca legume! Studiul arata ca persoanele care consuma multe fructe si legume tind sa fie mai optimiste cu privire la viitor.
beta-carotenCercetatorii au descoperit ca persoanele optimiste au in sangele lor un nivel ridicat de compusi din plante, numiti carotenoide. Carotenoizii sunt pigmenti intaniti la fructele si legumele portocalii si galbene. Beta-carotenul este intalnit la fructele de culoare portocalie dar si in legumele verzi precum spanacul.

Cercetatorul Julia Boehm Universitatea Harvard, care a condus studiul, a explicat ca „oamenii optimisti tind sa aiba un nivel ridicat de carotenoide, cum ar fi beta-caroten

Pentru a ajunge la aceste concluzii, echipa de cercetare a evaluat rata de antioxidanti noi, inclusiv carotenoide, cum ar fi beta-caroten, din sangele a de 1.000 de barbati americani si femei in varsta de 25-74 de ani. Participantii au fost apoi rugati sa completeze un chestionar despre comportamentul lor in viata de zi cu zi oferind in acelasi timp probe de sange. Astfel, studiul publicat in Psychosomatic Medicine arata ca persoanele care consuma mai putin de cinci fructe si legume pe zi sunt mai putin optimiste decat cei care consuma mai multe. 

Oamenii de stiinta, de asemenea, au aratat ca persoanele cele mai optimiste au avut un nivel de carotenoide pana la 13% mai mare in sange lor. Cu toate acestea, cercetatorii explica faptul ca relatia dintre optimism si un nivelul ridicat de carotenoide se explica partial prin faptul ca persoanele optimiste au tendinta de a avea comportamente sanatoase si, prin urmare, consuma mai multe fructe si legume.

Citeste si despre cel mai sanatos obicei alimentar

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *