Ce se intampla cu pielea ta atunci cand nu te demachezi inainte de culcare?

demachere1Petele, ridurile si imbatranirea prematura sunt cateva dintre consecintele mersului la culcare machiata.

Te demachezi intotdeauna inainte de culcare? Sau uneori esti atat de obosita incat spui „lasa ca merge si asa”.

Un studiu recent a aratat ca o treime dintre femeile intervievate au marturisit ca adorm machiate cel putin de doua ori pe saptamana. In acelasi timp ele au declarat ca au dormit machiate chiar daca stiu ca aceasta practica ii poate dauna tenului.
Intrebarea este: Daca stim ca a dormi machiate este daunator pielii , de ce neglijam demacherea? Pentru multe dintre noi este o chestiune de proritati.

machiajO americanca a testat efectele machiajului pe piele. Acesta a decis sa nu se demacheze timp de o luna. Rezultatele analizelor realizate cu o camera speciala 3D au aratat pigmentare, vene sparte, pori dilatati, riduri, mancarimi ale ochilor, buze uscate, crapate.

Expertii au evaluat ca pilea arata, la o luna fara a-si atinge fata nici macar cu apa, mai batrana cu 10 ani decat inainte. Acest lucru s-a intamplat datorita acumularii poluantilor de mediu, care contribuie la degradarea structurilor de colagen si elastina.

Prin urmare… nu uita, oricat de obosita ai ai fi, ocupata sau lenesa, sa te demachezi intotdeauna inainte de culcare. La urma urmei se poate face rapid si previne deteriorarea pentru tot restul vietii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *