Ce beneficii are acupunctura pentru sanatatea ta?

Acupunctura este una dintre cele mai importante tehnici din medicina chinezeasca. Metoda presupune aplicarea de ace pe anumite puncte terapeutice ale corpului,  scopul principal al acupuncturii fiind de a restabili echilibrul energetic al intregului corp.

acupunctura1

Acupunctura actioneaza ca analgezic, anti-inflamator cat si ca metoda de relaxare.
Daca nu esti adepta infigerii acelor in corp, poate iti vei revizui opinia dupa ce vei cunoaste beneficiile acupuncturii:

1. Vindeca durerile de cap – acupunctura previne si vindeca durerile de cap, si chiar migrenle puternice. 

2. Te fereste de depresie si anxietate – vechii chinezi foloseau tehnica pentru tratamentul tulburarilor emotionale. Acest lucru se datoreaza faptului ca stimuleaza productia de hormoni de bucurie si sanatate (serotonina si endorfine).

3. Tratarea sindromului ovarului polichistic – femeile cu ovare polichistice nu ovuleaza normal – acest lucru poate duce la infertilitate si obezitate.  Creste riscul de dezvoltare a diabetului de tip 2 si de dezvoltare a bolilor cardiovasculare.

4. Previne si amelioreaza alergiile – acupunctura poate fi o alternativa daca suferi de alergii ssezoniere.

5. Amelioreaza durerile cronice de spate – tehnica trebuie combinata cu tratamentul traditional pentru cele mai bune rezultate.

6. Amelioreaza simptomele menopauzei – Scaderea nivelului de estrogen este responsabila pentru bufeurile care deranjeaza mult femei la menopauza. Acupunctura are un efect asupra structurilor creierului care coordoneaza functiile hormonale.

7. Te ajuta sa renunti la fumat – daca te-ai decis sa renunti la fumat, acupunctura te poate ajuta la atenuarea simptomelor care urmeaza, cum ar fi anxietatea si insomnia.

8. Amelioreaza simptomele PMS – acupunctura poate atenua nervozitatea, crampele, retentia de lichide, durerile de cap si toanele caracteristice  perioadei premenstruale. Astfel, acupunctura urmareste reglarea sistemului nervos, functiei hepatice si a hormonilor.

Experti spun sa acupunctura este potrivita pentru toata lumea, chiar si pentru copii. Exceptie fac persoanele care au modificari ale coagulatiei sangelui.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *