Ce beneficii aduce muzica pe care o asculti

Muzica este cea mai puternica magie. Muzica are puterea de a schimba lumina ochilor nostrii si de a face corpul nostru mai armonios.

muzica

Mai multe studii au demonstrat ca educatia muzicala de la o varsta frageda stimuleaza diferite parti ale creierului si ajuta la imbunatatirea abilitatilor de comunicare. Cercetarea se axeaza pe importanta pe care ritmul, melodia si vocea, o au asupra copiilor intre 4 si 6 ani. Rezultatele? Acestia au inceput sa foloseasca mult mai des o serie de cuvinte cu multiple intelesuri, fata de copii non-muzicali.

Mai mult de atat, ascultatul muzicii este cea mai buna strategie pentru a tine creietul sanatos. Prin ascultarea muzicii creierul exerseaza, si astfel, prin aceasta practica este prevenita pierderea memoriei, si este conservata claritatea mentala.
A fost dovedit faptul ca muzica este extrem de benefica si pentru pacientii cu leziuni ale creierului. In acest sens, muzica promoveaza crearea de noi conexiuni neuronale si favorizeaza recuperarea amintirilor.

Muzica are puterea de a imbunatati starea de spirit. Aceleasi reactii chimice, asemanatoare cu cele produse in timpul ascultarii muzicii, se produc atunci cand mancam ciocolata sau ne bucuram de momentele de intimitate cu partenerul.

Muzica ne pastreaza inima sanatoasa – ea ajuta la recuperarea celor care au suferit de afectiuni ale inimii. Nu conteaza stilul muzical. Asculta acele melodii care ating sufletul tau, care te ajuta sa eliberezi endorfine, astfel incat sanatatea sa fie imbunatatita. In acest sens, specialistii au aratat ca pacientii care au suferit o interventie chirurgicala cardiaca, si care asculta muzica in procesul de recuperare, sufera mai putin anxietate si recuperarea lor este mult mai usoara.

Alte studii au aratat ca muzica reduce nivelul de cortizol, hormonul responsabil de slabirea sistemului imunitar, slabirea inimii, imbatranire prematura, memorie si stres.
Prin urmare muzica, este un antidot natural pentru toate relele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *