Catina, sursa de vitamine naturale

suc de catinaDatorita compozitiei chimice atat de bogate si variate, putem considera fructele de catina ca fiind una dintre cele mai bogate surse de polivitamine naturale, cu actiunea lor specifica. Acizii grasi esentiali si in special acizii linoleic si linolenic au actiune antioxidanta care se recomanda in numeroase afectiuni.

Uleiul de catina are actiune favorabila in arsuri termice si chimice, in expunerea indelungata la iradieri si in diferite dermatoze. Actioneaza ca cicatrizant in ulcerul gastric si duodenal, in stari alergice, in boli endocrine, in hepatite, anemii, astenii, etc.

Datorita continutului de vitamina C, carotenoide (inclusiv provitamina A), vitamine din grupa B, vitaminele E, F si P, flavonoide si antociani, fructele de catina constituie o valoroasa sursa de polivitamine. Uleiul din seminte are o actiune cicatrizanta si epitelianta, fiind indicat in rani sau plagi grav vindecabile.

Mod de preparare: Sub forma de sucuri, siropuri, marmelada sau gem. Sucul de catina, in amestec de 25 parti la 75 pari miere, este un bun energizant provitaminic. Sucul din fructe, liofilizat, poate fi utilizat cu alte vitamine la obtinerea unor comprimate.

Citeste si despre tratamentele naturiste cu musetel

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *