Care sunt simptomele ce anunta depresia

depresieI se intampla fiecaruia dintre noi sa avem dificultati profesionale, sentimentale, evenimente din cotidian ce ne perturba moralul.

 Dintr-o data ne simtim tristi, disperati, descurajati. Dar, in general, de indata ce identificam cauza raului, situatia se poate remedia. Dar daca persista iar supararea este fara motiv desi totul ne merge bine, totul indica a fi o depresie.

Persoanele depresive au izbucniri de plansete ce se repeta dar intrebate de ce plang sunt incapabile sa raspunda clar. Un lucru e sigur, doar doctorul poate stabili diagnosticul de depresie. Dar putem distinge cateva semne :

Un disconfort fizic permanent: persoana deprimata este trista, nu vrea sa iasa din casa, nu este motivata si asta se intampla in fiecare zi, de dimineata pana seara, cel putin 15 zile.

Un disconfort intelectual: oboseala si tulburari ale somnului sunt cel mai adesea simptomele. In plus aceasta oboseala se manifesta printr-o incetinire a gesturilor, a vorbelor. Chiar si odihnite pot da semne de oboseala si lipsa de energie insotite de o scadere a apetitului si a dorintelor sexuale.

Rasturnarea vietii sociale: atunci cand o persoana este deprimata din cauza pierderii locului de munca, este o reactie «normala » care ne permite sa trecem la o alta etapa a vietii. Dar daca dupa 6 luni persoana respectiva nu si-a revenit din suparare, nu iese cu prietenii, nu are chef de nimic, se izoleaza, atunci devine o problema serioasa.

In functie de numarul de simptome si intensitate, depresia sub diverse forme, mai mult sau mai putin severa, trebuie luata in serios.

Autor: Ana Tutulan

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *