Care sunt beneficiile castravetilor?

Care sunt beneficiile castravetilor, si cum contribuie acestia la sanatate?

castravetiCastravetii sunt cunoscuti ca fiind printre cele mai sanatoase legume. Insa de multe ori si acestia jung sa fie stropiti cu pesticide. Este important sa stii originea castravetilor pe care ii folosesti, daca nu sunt culesi chiar din gradina ta.

Iata 9 beneficii ale castravetelui:

1. Castravetii sunt surse importante de vitamina B. Un castravete este suficient pentru a-ti lua necesarul zilnic de vitamina B.

2. Castravetii au un continut ridicat de apa, pana la 95 %, ajutand la hiraatare si eliminarea toxinelor din corp. Castravetii au cele mai multe vitamine de care organismul are nevoie intr-o zi.

3. Siliciul si sulful din castraveti ajuta la stimularea cresterii parului.

4. Castravetele poate reduce riscul de cancer la san, cancer ovarian, si cancerul de col uterin.

5. Castravetele reduce respiratia urat mirositoare – Ia o felie de castravete si apas-o pe cerul gurii cu limba pentru 30 de secunde.Va ucide bacteriile din gura, ce sunt vinovate de respiratia urat mirosiotare.

6. Pentru a evita mahmureala de dimineata sau durerile de cap, mananca o felie de castravete inainte de a merge la culcare. Castravetii contin suficient zahar si vitamina B pentru a reface substantele nutritive esentiale, reducerea mahmurelii si a durerii de cap

7. Castravetele ajuta la pierderea in greutate. Bogat in apa si fibre ajuta organismul la eliminarea toxinelor si la o buna digestie.

8. Castravetii contin potasiu, magneziu si fier. Acestea functioneaza eficient pentru reglarea tensiunii arteriale.

9. Castravetii ajuta la sanatatea articulatiilor si ameliorarea durerilor de artrita .

Citeste si depre beneficiile rosiilor pentru sanatate

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *