Care este cea mai potrivita exfoliere pentru tenul tau

Pentru multi oameni folosirea unui sapun de zi cu zi este suficienta pentru a scapa fata de toate impuritatile, lasand-o curata. Insa, cele mai multe dintre femei stiu ca nu este atat de simplu.

Exfolierea este fundamentala pentru o piele curata si frumoasa. Produsele capabile sa indeparteze un strat superficial de piele sunt compuse adesea pe baza de cereale, care frecandu-se de piele elimina celulele moarte, murdaria, excesul de sebum, si face pielea sa arate mai „proaspata”.exfoliere

Dar cum alegi produsul potrivit pentru exfolierea tenului tau? Specialistii sustin ca exfolierea trebuie aleasa in functie de tipul tenului.

Exfoliere pentru ten gras sau mixt 
Daca tenul este unul gras sau mixt atunci trebuie sa alegi produse pe baza de gel sau ser.

Exfoliere pentru ten normal sau uscat
Daca ai pielea uscata sau normala acorda prioritate produselor sub forma de lotiune sau crema.

Exfolierea este importanta pentru piele deoarece o face mai subtire, mai luminoasa, mai putin grasa, iar masajul cu ajutorul produsului creste microcirculatia locala.

Pe langa alegerea produsului potrivit pentru tipul tau de piele important este sa stii sa folosesti acest produs, pentru a nu-l intoarce impotriva ta.
– Nu exfolia pielea de mai mult de doua ori pe saptamana, si nu masa puternic zona, pentru a nu iti lasa urme.
– Scrumbul trebuie folosit de preferinta seara pentru a nu mai aplica nici un alt produs dupa el, pe timpul noptii. Astfel vei evita iritarea pielii.
– Daca aplici produsul exfoliant ziua, trebuie sa folosesti dupa, o crema cu protectie solara.

Vezi si retetele usoare de exfoliere a pielii acasa

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *