Capsunele si ciresele – cele mai sanatoase fructe de vara

capsuni si cireseEste esential sa stim ca alimentatia trebuie adaptata corect in functie de sezonul in care ne aflam. In aceasta perioada hrana trebuie sa se bazeze in primul rand pe fructe, legume si verdeturi proaspete specifice verii.

Cele mai sanatoase fructe ale acestui sezon sunt capsunele si ciresele.

Capsunele – sunt o sursa bogata in substante nutritive, vitamine, minerale si antioxidanti. Consumul acestor fructe contribuie la scaderea nivelului de colesterol si la redecerea riscului de boli cardiovasculare. Capsunele asigura o buna functionare a organismului, lupta impotriva insomniei si ajuta la tratarea insuficientei hepatice.

Capsunele sunt fructe depurative, remineralizante, reechilibrante si tonice. Ele detin proprietati antivirale, antibacteriene si imunostimulatoare.

Ciresele – fructe cu un continut bogat in vitamine (A, C, B1, B2, B3, B6, B9, E si PP), minerale (calciu, magneziu, fier, fosfor, cupru, mangan) care intaresc sistemul imunitar si intervin benefic in procesele metabolice ale organismului. Reduc inflamatia si durerea.
Ciresele sunt utile in afectiuni inflamatorii, guta, artrita. Prezenta melatoninei ajuta organismul sa regleze ritmurile circadiene in timpul somnului. Ajuta la eliminarea toxinelor din corp.

Includerea in dieta zilnica a acestor alimente este o prima masura prin care vom reusi sa ne protejam de aparitia multor afectiuni.

Citeste si despre beneficiile curei cu capsuni si cele ale dietei cu cirese

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *