Beneficiile dansului pentru corp si minte

Exista oameni care nu obosesc sa danseze, indiferent de moment si locatie. Dar exista si oameni care prefera sa danseze siguri in fata oglinzii. Indiferent de modul in care alegi sa te misti, nu trebuie sa uiti ca dansul trebuie sa faca parte din rutina ta de zi cu zi. Dansul aduce beneficii importante pentru corp si minte.dans

Prin dans corpul isi „trezeste” ritmul cardiac, si poate pierde in greutate.

Se estimeaza ca intr-o ora de dans poti pierde in medie de la 300 la 400 de calorii. Iar cea mai buna parte este ca orice tip de dans are acest potetial. In functie de intensitatea miscarilor o persoana poate arde chiar mai multe calorii decat cele mentionate.

In afara faptului ca face bine pentru organism, dansul este bun si pentru minte: Dansul elibereaza endorfine, substante responsabile cu fericirea.
Dansul poate cu usurinta goli mintea. Gandeste-te la muzica, la miscari. Stresul poate fi indepartat cu ajutorul dansului.

Dansul este, de asemenea, o terapie pentu suflet. Anumite melodii, ritmuri pot ridica stima de sine atat in cazul femeilor cat si al barbatilor. In plus, activitatea promoveaza interactiunea dintre oameni, care poate reduce timiditatea, si insufla dorinta de a face fata problemelor de zi cu zi.

Ultimele comentarii
  1. Camin Varstnici Rebeca
    R─âspunde

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *