Aquabiking – un nou sport tot mai cautat

Aquabikingul este un nou sport practicat in apa, o combinatie intre aquagym si mersul pe bicicleta.

Aquabikingul a plecat de la italieni si a fost rapid preluat de nemti si belgieni, ajungand extrem de popular in randul francezilor. Aquabikingul incepe sa fie tot mai cautat si in Romania.

Aparatul de fitness, asemantor unei biciclete este fixat pe fundul bazinului cu apa ce nu trebuie sa depaseasca 1,50, si incalzita la 27 de grade. astfel cursantul, la indicatiile antrenorului, realizeaza miscari sub apa, cu ajutorul bicicletei.

aquabiking

Dar de ce a devenit atat de popular aquabikingul?

Aquabikingul este sportul ideal pentru cei carora nu le place sa sufere, pentru cei ce sunt fanii sporturilor nautice, si cei ai mersului pe bicicleta.
Acest tip de sport este usor de practicat de persoane de orice varsta, chiar si de femei gravide, persoane supraponderale, incepatori sau profesionisti. Pedalatul sub apa nu pune presiune pe articulatii, iar miscarea realizata presupune mai mult efort fata de pedalatul normal deoarece apa opune rezistenta. Pentru practicarea acestui sport nu trebuie incalzire inainte si nici nu se va resimti in apa „stresul termic” – cladura generata de organism in timpul realizarii exercitiilor.

Prin aquabiking se lucreaza toate grupele de muschi: picioare, abdomen, brate. Cu ajutorul unei activitati sustinute in apa poti slabi si elimina celulita, dar si tonifia anumite grupe de muschi, cum ar fi muschii picioarelor si ai abdomenului. Nici bratele nu sunt uitate, in cadrul cursului existand exercitii speciale pentru acestea

O sedinta de aquabiking dureaza aproximativ 40 de minute iar caloriile arse sunt in jur de 500. Nu trebuie sa iti faci griji cu privire la exercitiile solicitante. Fiecare program este conceput in functie de rezistenta cursantilor iar pedalele biciletelor pot fi reglate ca si rezistenta la pedalare.

Pe langa beneficiile fizice pe care le ofera aquabikingul, acesta este excelent si pentru psihic. Miscarea te energizeaza si te motiveaza, iti aduce buna dispozitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *