8 obiceiuri care provoaca riduri

Ridurile apar ca urmare a pierderii de colagen, odata cu inaintarea in varsta, dar pot fi influentate si de factori externi. Ridurile provoca ingrijorare in randul femeilor.

riduri

Obiceiuri care provoaca riduri:

1. Expunerea la soare – mai ales fara protectie solara, provoaca imbatranirea pielii, care se manifesta prin pete, riduri si schimbarea tonului pielii mai devreme.

2. Folosirea exagerata a expresiilor faciale – Unii oameni ajung la contractarea muschilor fetei de foarte multe ori pe zi, pentru a arata expresii in anumite situatii. Utilizarea musculaturii fetei va forma cute ale pielii si ulterior, riduri.

3. Fumatul – tigara este inamicul pielii frumoase. Nicotina actioneaza la ruperea fibrelor de colagen, rezultand piele incretita si lipsita de viata.

4. Bautura- afecteaza negativ organismul, contribuind la imbatranirea prematura si impiedica absorbtia de diverse substante nutritive.

5. Stresul – modifica functionarea organismului uman, de exemplu, submineaza capacitatea pielii de a produce reinnoirea celulara si colagenul. De asemenea, stresul determina o crestere a radicalilor liberi, ceea ce duce la deteriorarea pielii.

6. Privarea de somn – fara un somn bun refacerea celulara nu se poate realiz , prin urmare, ridurile vor aparea.

7. Dieta saraca – pentru a asigura frumusetea pielii trebuie sa iti asiguri o buna sanatate. O dieta bogata in legume, fructe si cereale, este cea mai buna protectie impotriva radicalilor liberi, care sunt dusmani ai pielii.

8. Nu se realizeaza demacherea – Un machiaj bun contribuie la protejarea pielii pe timp de zi, dar acesta trebuie eliminat la culcare, in caz contrar va bloca porii, daunand pielii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *