5 moduri de a calma arsurile solare

Pe timpul verii este necesar sa acordam o mai mare importanta ingrijirii pielii. In acest sezon razele soarelui sunt extrem de daunatoare.

Radiatiile ultraviolete sunt principalul dusman al pielii sanatoase si frumoase. Daca nu ai scapat de arsuri solare, urmareste sfaturile de mai jos pentru a reduce roseata si usturimea.

arsuri-solare

1. Pune compresii cu apa rece
Aplica pe pielea afectata compresii cu apa rece. Poti pune si compresii cu fulgi de ovaz. Cerealele au proprietati calmante si pot diminua discomfortul cauzat de pielea uscata. Pentru arsurile din zonele sensibile sunt indicate compresele cu ceai rece de musetel.

2. Hidrateaza-te
Compresele cu apa si consumul de apa ajuta la hidratarea pieleii, insa uneori nu este suficient, asa ca aplica dupa dus o crema hidratanta. Foloseste creme hidratante pe baza de plante, cum ar fi aloe vera, sau cele care contin colagen.

3. Evita sapunul
Sapunul poate irita pielea arsa. Sunt indicate baile doar in apa, fara a freca pielea.

4. Fa abuz de lichide
Hidrateaza pielea din interior catre exterior. Consuma multa apa sau sucuri de fructe naturale. Cele mai folositoare sunt cele de ananas, pepene verde si pepene galben, care contin antioxidanti.

5. Stai departe de soare
Este un sfat evident, dar foarte important. Pielea arsa isi revine complet intre 3 si 6 luni. In aceasta perioada esti mult mai vulnerabila la alte arsuri. Fereste-te de soare! Chiar daca stai la umbra tot esti expusa la lumina ultravioleta, asa ca ai nevoie de protectie solara.

Ai grija de pielea ta! Arsuri iti pot afecta pielea pentru tot restul vietii.

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *