5 beneficii ale somnului

Somnul este una dintre cele mai benefice „activitati ” ale omului. Organismul are nevoie de un anumit numar de ore de somn pentru a functiona corect. Somnul este deseori motivul pentru care devenim furiosi si irascibili.

Unele dintre beneficiile somnului nu pot fi vazute decat pe termen lung, insa sunt si beneficii vizibile in viata de zi cu zi, cum ar fi urmatoarele:beneficii-somn

1. Somnul ajuta memoria
Persoanele care dedica somnului un numar mai mare de ore pe zi, au o memorie mai puternica si completa.
Unele studii indica faptul ca invatarea se poate realiza mai eficient, combinand studiul cu somnul, deoarece in acest fel creierul absoarbe mai bine ceea ce a invatat.

2. Cine doarme mai mult, traieste mai mult
Potrivit unui studiu realizat in 2010, care a implicat femei cu varste cuprinse intre 50 si 79 de ani, cercetatorii au descoperit ca au existat mai multe decese in randul celor care au dormit mai putin.

3. Somnul ne fereste de boli
Din nou, sondajele vorbesc de la sine. Unul a demonstrat ca proteinele inflamatorii in sange sunt mai mari in timpul somnului la persoanele defavorizate. Aceste proteine ​​sunt direct legate de probleme, cum ar fi accident vascular cerebral, artrita, imbatranirea prematura si boli de inima, de exemplu.

4. Somnul ajuta creativitatea
O minte odihnita functioneaza mult mai bine. In timpul somnului, creierul preia informatiile dobandite in timpul zilei si pentru a gasi noi ipoteze pentru diverse lucruri.

5. Cine doarme mai mult, cantareste mai putin
Somnul echilibrat te poate ajuta la scaderea in grutate. Acest lucru se datoreaza faptului ca sectorul creieruui responsabil de somn, este acelasi care guverneaza metabolismul. Cand iti este somn, si nu mergi la culcare, creierul interpreteaza ca si cum ti-ar fi foame. Somnul este la fel de important ca si hrana.

Citeste si despre siesta, si cum te ajuta sa scapi de presiune

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *