3 pasi simpli de pregatire a pielii pentru vara

Cum sa-ti pregatesti pielea pentru vara.

Vara este aici si probabil esti nerabdatoare sa mergi la plaja. Dar inainte de a face acest lucru asigura-te ca si pielea ta este la fel de pregatita ca si tine.

Lunile de iarna au fost grele pentru pilea ta, asa ca trebuie sa o pregatesti pentru soarele arzator al verii. Iata cum poti face asta in trei pasi simpli: exfoliere, hidratare si protectie solara.

pregatire piele vara

sursa: youqueen.com

1. Exfoliere
Exfoierea te ajuta sa scapi de celulele moarte. Este procesul in care scapi de „pielea ta de iarna”. Foloseste manusi pentru exfoliere pentru corp, si o crema exfolianta, sau un exfoliant pregatit in casa pe baza de cafea.
Incepe cu picioarele tale si termina cu gatul si fata ta. Odata ce ai ajuns la exfolierea fetei, fii foarte blanda deoarece pielea fetii este mai sensibila.
Exfolierea iti va face pielea moale si neteda.

2. Hidratare
Dupa ce ai terminat exfolierea pielea poade deveni foarte uscata si mult mai sensibila. Atunci incepe hidratarea pielii.

Foloseste o cantitate generoasa de crema hidratanta aplicata pe intregul corp – picioare, brate, spate abdomen etc. Apoi foloseste crema hidratanta pentru fata si gat. Exista creme speciale pentru hidratarea coatelor si a picioarele, foloseste-le daca este nevoie.

Cremele nu sunt singura modalitate de hidratare a pielii. Pentru o hidratare in profunzime, bea multa apa – cel putin 2 litri de apa pe zi. Aceasta te va ajuta la prevenirea pielii uscate.

3. Protectie solara
Aminteste-ti ca pielea ta nu a mai vazut soarele de ceva timp. Foloseste la inceputul expunerii al soare, creme cu SPF ridicat. Protejeaza suplimentar fata si gatul purtand o palarie cu borduri largi.
La fel ca si pielea, buzele tale trebuie protejate. Aplica balsam de buze cu SPF cel putin 15 pentru a evita buzele uscate si deteriorate.

Tu cum iti pregatesti pielea  pentru vara?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *