Glicerina – aliatul tau pentru frumusetea parului si a pielii

Glicerina este prezenta in multe produse cosmetice. Dar stii de ce?

Ce este glicerina? Ce beneficii ofera pielii tale? Poate fi folosita aceasta si pentru par? Iata cateva intrebari cu privire la glicerina.

Glicerina este un alcool de zahar incolor sau galben, extras din surse naturale sau sintetizate. Ea este folosita in compozitia diferitelor produse cosmetice destinate ingrijirii parului si a pielii, datorita caracteristicilor sale hidratante si a protectiei pe care o ofera pielii.

glicerina

Ce beneficii ofera glicerina pentru piele, par si unghii:

1. Hidrateaza si catifeleaza parul
Glicerina hidrateaza parul prin atragerea umezelii din aer. De asemenea, ofera o „bariera” in jurul firelor de par, mentinand umiditatea in interiorul lor.

2. Consolideaza firul de par
In plus fata de beneficiile de hidratare, glicerina, contribuie la consolidarea firului de par, reducand ruperea si formarea varfurilor despicate.

3. Intinerirea pielii
Glicerina lasa pielea moale si ii confera suplete si tinerete. Un studiu realizat in 2003 in Danemarca, arata ca elasticitatea pielii este imbunatatita la doar 10 minute de la aplicarea glicerinei. Astfel, glicerina este folosita in produsele create pentru prevenirea ridurilor si reducerea semnelor de imbatranire. Ea nu va face ridurile sa dispara ci poate imbunatati aspectul pielii.

4. Hidratare pentru piele
Glicerina vegetala ajuta la hidratarea pielii, cu conditia de a fi utilizata in concentratia ideala.
Specialistii sustin ca glicerina actioneaza ca un umectant, prezenta ei atrage apa ala nivelul pielii si restabileste elasticitatea.

5. Hidratare pentru unghii si cuticule
Glicerina ajuta, de asemnea la hidratarea unghiilor si cuticulelor. Pentru hidratarea unghiilor indicat este produsul sub forma de ulei.

Cunoscand beneficiile glicerinei, te intrebi: cum poate fi folosita?

Pentru par – glicerina poate fi folosita ca ingredient in sampoane, masti si balsamuri.
Aceasta poate fi adaugata oricarui sampon sau balsam, si va atrageg umiditatea pentru parul tau , mentinandul hidratat. Cu toate acestea, faca este aplicata in mod incorect poate avea efectul opus. Cantitatea folosita ar trebui sa varieze in functie de tipul de par si in functie de umezeala din aer.

Pentru fata si corp – Foloseste produse cosmetice ce contin glicerina. Glicerina pura nu trebuie folosita pe piele, deoarece poate atrage apa din straturile inferioare ale pielii si poate usca corpul, in loc sa-l hidrateze.

Folosirea glicerinei acasa, poate avea reactii alergice majore, daca este folosita in forma bruta. Din acest motiv, glicerina este folosita in combinatii cu alte produse, in combinatii ideale pentru pielea ta. Foloseste creme hidratante si sapunuri ce contin glicerina.

foto: healthinskin.com

http://www.dicasdemulher.com.br/glicerina/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *