Cum sa te bronzezi acasa, chiar daca afara nu mai este vara

Vara este sezonul in care pielea capata nuante tot mai inchise, iar asta nu poate decat sa ne bucure pe noi, fetele. Uneori, asteptam si un an intreg, privind cu jind la pozele din vacanta trecuta si la nuanta frumoasa, aramie, pe care o aveam.

E adevarat ca o piele bronzata este mult mai frumoasa, ascunde mai bine micile imperfectiuni, camufleaza celulita si vergeturile si subtiaza silueta. Insa, din pacate, vara nu poate tine vesnic si nici solarul nu este o alternativa foarte sanatoasa. In intretinerea si chiar formarea unui bronz frumos au aparut produsele cu efect autobronzant, care pot fi folosite rapid si usor, de catre oricine, acasa.

autobronzant

Fie ca aveti deja un bronz pe care va doriti sa nu il pierdeti, fie ca aveti pielea alba si niciun pic de soare nu s-a prins inca de ea, produsele autobronzante va sar in ajutor. In primul rand, atunci cand achizitionati un spray sau o crema cu efect autobronzant, selectati cu atentie nuanta. Exista diverse culori si e bine sa alegeti una, maxim doua tonuri mai inchise decat pielea dumneavoastra, tocmai pentru ca bronzul sa arate natural si nu nefiresc.

Inainte de aplicarea cremei autobronzante este necesara o exfoliere in profunzime a pielii si, mai apoi, o hidratare a acesteia. Folositi o perie sau un burete mai abraziv pe care sa aplicati o crema de dus de tip scrub si masati delicat tot corpul, insistand in zonele cu piele tare, precum genunchi, calcaie si coate. Exfolierea pielii are un rol important in eliminarea celulelor moarte si pregatirea pentru obtinerea unui bronz uniform, fara pete si diferente de culoare. Dupa exfoliere, pielea trebuie hidratata cu un ulei sau cu crema, prin masaj. Trebuie sa se insiste tot pe zonele cu pielea tare, pentru ca aceasta este, de obicei, mai uscata si poate absorbi solutia autobronzanta mai tare, obtinandu-se o nuanta mult mai inchisa.

Dupa hidratare, urmeaza aplicarea propriu zisa a produsului autobronzant. Aceasta trebuie sa fie precisa si rapida, sa se aplice un strat uniform peste tot si sa nu se rateze niciun loc. Dupa aplicare, nu va imbracati cam 15-20 minute si nici nu va atingeti de nimic. In 2-3 ore, pielea va incepe sa se coloreze si va capata o nuanta frumoasa, bronzata. Efectul este de durata, bronzul tinand cam o saptamana. Dupa aceasta, cand nuanta incepe sa paleasca, puteti sa reaplicati produsul. Aveti grija sa nu exagerati la reaplicare, intrucat ati putea obtine o nuanta mult mai inchisa decat cea initiala.

Solutia autobronzantului folosit acasa este foarte ieftina si foarte la indemana si va poate fi aliatul de nadejde atunci cand vreti sa fiti mereu bronzata, dar mai este un an intreg pana la vara viitoare.

foto: womenworld.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *