Cum sa previi imbatranirea mainilor

Acordam foarte mult timp ingrijirii fetei si suntem atente la fiecare rid, fiecare pata. Dar stiai ca exista si alte zone sensibile atunci cand vorbim de procesul de imbatranire?
Stiai ca, in spatele ochior, mainile sunt cel de-al doilea semn de imbatranire?

Pentru a avea maini frumoase, si pentru a preveni imbatranirea prematura a acestora trebuie sa urmam cateva sfaturi ale date de specialisti (Dr. Adam Friedman – profesor si Director al institutului de cercetare dermatologica din Montefiore)

De foarte multe ori mainile imbatranesc mai repede decat fata. Pielea de pe partea superioara a mainilor este foarte subtire de aceea necesita o ingrijire speciala daca vrem ca mainile sa nu tradeze varsta.imbatranire maini

Factori care duc la imbatranirea prematura a mainilor si cum sa previi imbatranirea

Soarele
Daunele provocate de soare se manifesta in diferite forme. Ridurile, petele intunecate, petele rosii, umflaturile, pigmentarea neuniforma, sunt doar cateva urmari ale expunerii la soare.. Dr. Adam Friedman recomanda sa investesti intr-o crema de maini cu factor de protectie 30 si sa o folosesti zi de zi, indiferent daca este soare sau nu. Radiatiile pot produce daune 365 de zile pe an, chiar si in lunile reci de iarna.
Chiar daca petreci toata ziua la birou, mainile tale au nevoie de protectie.

Frigul
Pe timp de iarna, manusile sunt o necesitate. Ele protejeaza mainile tale mai mult decat crezi. Aerul rece si vantul usuca mainile. Tine mainile acoperite ori de cate ori este posibil. Pe de alta parte, si aerul cald al cuptoarelor, uscatoarelor, instalatiilor de incalzit, pot usca pielea ta. Foloseste crema hidratanta constant, dar si un umidificator pentru a mentine nivelul de umiditate din aer.

Treburile de uz casnic
Lichidele de spalare a vaselor sunt extrem de dure pentru maini. Ele modifica aciditatea pielii, degenereaza grasimile bune care solidifica stratul superior si bariera pielii si inlatura factorii naturali de hidratare a pielii.
O pereche de manusi din bumbac urmata de o pereche din latex, iti va proteja mainile atunci cand speli vase.

Pe langa detergentii de vase, sapunurile lichide, in special cele antibacteriene, contin iritanti care usuca mainile, ajungand la crapare si chiar inflamare. Foloseste crema hidratanta dupa fiecare spalare.

foto: hammycongnghecao.vn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *