Cum indepartezi vopseaua de par de pe piele

Vopseaua de par, odata ajunsa pe piele este dificil de scos. Atunci cand te vopsesti acasa intampini aceasta problema. Pielea de pe urechi, gat, sau maini, daca nu folosesti manusi, se poate pata de vopseaua aplicata pe par. Este greu sa te vopsesti singura si sa nu te murdaresti de vopsea de par.

vopsea de par pe piele

Daca ti-ai atins pilea cu vopsea de par, incearca urmatoarele trucuri:

– aplica pasta de dinti pe petele de vopsea si freaca usor pielea. Pasta de dinti va ajuta la eliminarea vopselei de pe maini, urechi si gat.

bicarbonatul de sodiu este de asemenea un prieten de nadejde cand vine vorba de pete in urma vopsitului parului. Freaca usor pielea patata si vei vedea ca functioneaza. Bicarbonatul are si efect exfoliant.

– sarea de lamaie, la fel ca si bicarbonatul, te ajuta in indepartarea petelor de vopsea de par. Lamaia are efect de albire, ajutand pielea sa revina la culoarea normala.

– scrum de tigara. Cine ar fi crezut sa scrumul de tigara ajuta la curatarea vopselei de par? Amesteca scrumul de tigara cu sampon si freaca,nu foarte tare,pata de vopsea. Vei vedea ca da rezultate.

– aftershave-ul se poate dovedi a fi eficient in inlaturarea petelor de vopsea de par de pe piele. Imbiba o discheta de bumbac in aftershave si sterge pielea patata. Alcoolul din aftershave ajuta la indepartarea petei cauzata de vopseaua de par.

La aplicarea acestor produse de curatare fii atenta ca firele de par vopsite sa nu fie si ele afetate, sa se decoloreze vopseaua.

Si… pentru ca cel mai bine este sa previi, data viitoare cand te vopsesti singura acasa, incearca sa folosesti cateva produse protectoare, astfel incat pielea fetei, a urechior si gatului sa nu mai fie patata de vopseaua de par. Iata la ce poti apela:

– ulei de masline – actioneaza ca o masca ce protejeaza pielea de vopseaua parului. Aplica uleiul de masline ca pe o crema si lasa sa intre  in piele, dupa care poti trece la vopsirea parului. Daca pielea a fost atinsa cu vopsea de par, atunci sterge usor cu un prosop cu apa calduta. Pata de vopsea se lua usor. Uleiul de masline alaturi de uleiul de bebelusi poate sterge si petele ramase pe piele.

La fel ca uleiul de masline actioneaza si balsamul de buze. Odata aplicat pe piele, vopseaua de par nu mai pateaza pielea.

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *