10 secrete ale unghiilor facute acasa

Sa iti faci unghiile acasa, nu este o sarcina usoara pentru cele mai multe dintre femei. Dar, daca ai o viata foarte aglomerata, nu mereu ai timp sa ajugi la salon pentru manichiura, asa ca trebuie sa te descurci acasa.

Unul din marile impedimente poate fi faptul ca nu iti poti folosi mana stanga la fel de bine ca dreapta, sau invers. Vestea buna este ca, daca exersezi o sa-ti iasa o manichiura perfecta.

manichiura acasa

Alte trucuri pentru o manichiura perfecta acasa sunt sunt:

1. Hidrateaza mainile si cuticulele
Mainile nu trebuie hidratate doar in ziua in care iti faci manichiura. Detergentii de vase, de rufe, si alti factori externi usuca pielea ta. Hidratarea mainilor si a cuticulelor trebuie sa se realizeze zilnic.

2. Mizeaza pe produse pentru cuticule
Daca nu poti sta fara sa iti iei cuticulele, foloseste emoliante. Acesta fac indepartarea mai usoara. Daca nu ai obiceiul de ale indeparta, atunci foloseste produse pentru a le reduce.

3. Nu folosi obiecte ascutite
Nu folosi forfecute cu care te poti taia usor, sau alte obiecte care sa iti raneaca degetele. Mainile tale nu vor mai arta la fel de bine ranite.

4. Aplica un lac protector inainte de oja
Inainte de aplicarea primului stat de oja, foloseste un lac protector. Acesta protejeaza unghiile fragile si casante de substantele chimice ale ojei.

5. Nu folosi niciodata un lac de unghii vechi
Daca ai o oja veche si groasa, nu apela la artificii pentru a-i inmuia compozitia. Cea mai buna solutie este sa o arunci. Lacul de unghii vechi iti poate afecta unghiile.

6. Nu agita lacul prea tare
Agitarea lacului de unghii nu trebuie sa se realizeze prea tare, astfel incat sa faca bule de aer. Doar ruleaza usor flaconul intre palme pentru a uniformiza culoarea.

7. Aplica straturi subtiri
Lacul de unghii dureaza mai mult daca este aplicat in straturi subtiri.

8. Nu mai mult de doua straturi de lac
Doua straturi de lac de unghii sunt suficiente pentru a uniformiza culoarea. Daca nu este uniforma, fie lacul nu este bun, fie nu a fost aplicat corect.

9. Aplica ulei pentru uscare
Dupa ce ai terminat de pictat unghiile, aplica un strat de spray pentru uscare. Acesta va face lacul de unghii sa reziste mai mult si sa aibe stralucire.

10. Asteapta uscarea completa
10 minute dupa ce ti-ai terminat manichiura asteapta ca acesta sa se usuce complet. Evita miscarile mainilor pentru a nu deteriora stratul de oja aplicat.

Manichiura la domiciliu necesita atentie si practica. Aplica sfaturile noastre si manichiura nu va mai fi o povara pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *