Femei celebre: Eva Braun – femeia lui Hitler

eva braun 1Eva Hitler, nascuta Braun, s-a nascut la 6 februarie 1912, la Munchen. Zburdalnica, baietoasa, inteligenta si silitoare, Eva iubea dansul, patinajul, inotul schiatul si isi dorea sa ajunga acrita.

La varsta de 17 ani, se angajeaza ca vanzatoare la fotograful Heinrich Hoffman din Munchen, fotoreporter al Agentiei Associated Press, pentru Germania. In acea perioada, Adolf Hitler era directorul politic al publicatiei Partidului Nazist, a carei redactie se afla in apropierea magazinului unde lucra Eva. Astfel, drumul Evei se intersecteaza cu cel al lui Hitler, in octombrie 1929. De la prima intalnire, simt o dorinta irezistibila de a se revedea. Incepe s-o invite la spectacole si relatia lor evolueaza. La varsta de 19 ani, fata i se daruieste. Il iubea cu adevarat si-si dorea cu disperare sa o ia de sotie.

eva-braun-4Inainte de a o cunoaste, Hitler avusese relatii amoroase cu femei mai in varsta.Eva reuseste sa-i inspire incredere prin docilitatea, discretia, cinstea si simtul sau artistic. Stabila, lipsita de originalitate, neajutorata si putin sociabila, tanjeste dupa forta, tenacitatea si elanul lui. Insa Hitler ii marturiseste ca nu-i va deveni niciodata sotie, fiindca sotia lui nu poate fi decat Germania. Incapatanata, fata nu inceteaza sa se gandeasca la casatorie. Pentru a-l impresiona, incearca sa se sinucida. Isi trage un glonte in gat, dar scapa cu viata.

Cand este plecat, ii scrie cu constiinciozitate, convinsa ca pana la urma o va cere de nevasta. Indura cu stoicism aventurile barbatului adorat, caruia ii trec prin pat fel de fel de actrite si femei din inalta societate, despre care afla din presa straina.

HITLER BRAUNCondusa de gelozie, la 11 martie 1935, se posteaza in fata hotelului Carlton, unde Hitler trebuia sa ia masa impreuna cu actrita Anny Ondra. Dupa vreo 3 ore de asteptare, isi surprinde idolul in timp ce ofera flori rivalei. Din cauza englezoaicei Unity Mitford, incearca sa se sinucida a doua oara. Inghite 34 de somnifere, dar si de asta data este salvata. Abia acum Hitler intelege locul pe care il ocupa in viata acestei femei. Devine favorita lui, si incepe s-o apare de concurentele care nu inceteaza s-o raneasca.

In toti anii petrecuti in cercul lui Hitler, Eva nu se arata interesata de politica. Prefera sa se distreze, danseaza, se joaca uneori cu animalele de casa si vizioneaza filme romantice. Nu i se permite sa participe la discutiile cu invitatii oficiali. Devine unica femeie din viata lui si incepe sa-l insoteasca, insa Hitler nu o prezinta ca iubita.

Cand incepe declinul regimului, ca orice oglinda fidela, Eva isi pierde din buna dispozitie. De altfel, unii spun ca nu ar fi fost niciodata fericita alaturi de Hitler. N-o lasa sa faca sport, de teama sa nu-si rupa vreun picior, n-o lasa sa calareasca, din motive similare. In plus, domnisoara Braun era obsedata ca-l pierde.

eva-braun-6In 1945, Berlinul asediat agonizeaza. Hitler o trimite de urgent la Berfhof. Initial, Eva se supune, dupa care se intoarce sa piara langa omul vietii ei. Cucerit de curajul si devotamentul ei, drept recunostinta, Hitler se hotaraste sa-i implineasca visul cel mai scump. Nunta are loc, la 29 aprilie, in cancelaria redusa la un buncar. La ceremonie participa numai 6 invitati. In timp ce afara infernul inghitea orasul, Hitler si iubita lui semneaza actul de casatorie.

Totul este pierdut; rusii se afla la 800 de metri. Dupa ceremonie, se serveste un mic dejun. Eva ii recomanda unui servitor sa-i spuna doamna Hitler. Ramane neclintita in hotararea ei de a-si insoti sotul si dincolo de moarte. “Eu si sotia mea am hotarat sa murim… Dorinta noastra a fost ca trupurile sa ne fie arse…”, sunt ultimele cuvinte ale fuhreului, care, dupa toate probabilitatile se impusca. Eva se otraveste cu cianura. Trupurile lor nu au fost niciodata gasite.Eva nu a avut nici un fel de influenta in politica, si nu a avut niciodata aspiratii intelectuale; singura sa ambitie era sa devina o nevasta buna. Nu exista nicio proba ca relatia dintre Hitler si Eva Braun ar fi fost anormala. Unii sustin ca, pentru el, ar fi insemnat mai mult relaxare si viata de familie, decat erotism.

eva-braun-2autor: Arina Avram

Ultimele comentarii
  1. Ionut
    Răspunde
  2. raul
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *