Cum supravietuiesti intr-un mediu profesional dominat de barbati

Femeile castiga tot mai mult spatiu in piata muncii. Desi evolutia femeii este evidenta, inca sunt multe profesii dominate de barbati. Ei predomina in constructii, industrie, tehnologie, si tot ei au si cele mai bune salarii.

Femeile care doresc sa intre in medii dominate de barbati este important sa stie cateva aspecte, pentru ca nimeni sa nu se indoiasca de ele.

femei de succes

Cum supravietuiesti intr-un mediu dominat de barbati

1. Fii asertiva
In mijlocul atator barbati poate este greu sa iesi in evidenta, sa fii auzita, astfel ca trebuie sa fii asertiva, sa iti cunosti potentialul si sa nu-ti fie frica a te exprima. Nu-ti fie frica sa ceri o marire de salariu sau o promovare care sa contribuie la calea ta spre succes. Totul este legat de comunicare, de modul in care iti transmiti ideile. Modul in care comunici este fundamental pentru a castiga respectul si aprecierea.
De multe ori punem accent pe „ce” comunicam si uitam de „cum ” comumicam. Acorda importanta comunicarii non-verbale.

2. Cunoaste-ti valoarea
Este important sa stii care este valoarea ta, acest lucru sigur te va scoate in evidenta. Vrei sa avansezi? Incepe din interior catre exterior. Apreciaza-te si convinge-te pe tine ca esti valoroasa.

3. Evidentiaza calitatile
Cu totii avem calitati si defecte, dar evidentiaza-le pe cele utile companiei. Exista mai multe moduri de a evidentia calitatile, constructiv si nu arogant. Tine cont, actiunile vorbesc de la sine.

4. Asigura-ti reteaua de networking
Mentinerea unei retele de contacte este foarte importanta pentru a putea obtine noi job-uri si pentru a a-ti pastra o gama larga de clienti.

5. Consolideaza calitatile feminine
Calitatile feminine sunt esentiale in pregresul unei corporatii. Deci, pentru a iesi in evidenta poti pune accent pe calitatile feminine. Daca vei imita comportamentul barbatilor nu vei ajuge nicaieri, asa ca mandreste-te cu faptul ca esti femeie, arata-ti calitatile.

6. Cunoaste concurenta
Nu toate femeile sunt competitive, cu toate aceastea este o calitate inerenta a oamenilor care vor sa atinga succesul. Daca vrei sa iesi in evidenta este important sa concurezi in conditii egale cu barbatii.

7. Stabileste prioritatile
Prioritatile femeilor nu sunt intotdeauna egale cu cele ale barbatilor. Pentru multe femei familia este pe primul loc iar acest lucru uneori poate impiedica planurile de cariera. Stabilirea prioritatilor este o modalitate importanta de a-ti atinge obiectivele. Daca nu iti stabilesti prioritatile, oamenii si viata decid pentru tine.
Maternitatea nu impiedica cariera, insa este important sa stii ce vrei de la viata.

Pentru a ajuge sus nu este suficient doar sa detii anumite calitati, trebuie sa iti doresti acest lucru. Sus aerul este rarefiat, nu toata lumea poate respira acolo, asa ca trebuie sa fii dispusa sa platesti pretul pentru a ajunge acolo. Vei reusi daca ai ambitie si obiective clare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *