Cum sa scrii o scrisoare de intentie

Scrisoarea de intentie si CV-ul sunt instrumente de marketing personal. Acestea trebuie sa comunice de ce esti bun pentru un anumit post si ce poti oferi companiei.

Si mai important, scrisoarea de intentie ar trebui sa trezeasca interesul managerului de resurse umane.

Scrisoarea de intentie este importanta. Deci, nu o considera doar un document de introducere a CV-ului. Pregateste scrisoarea de intentie in acelasi mod in care pregatesti si CV-ul. 

scrisoare de intentie

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa starnesti interesul angajatorului cu scrisoarea de intentie.

– Daca scrisoarea de intentie nu este trimisa in format electronic, foloseste o hartie de calitate. Alege o hartie alba fara margini. Fereste-te de hartiile lucioase si stralucitoare.

– Evita sa scrii de mana. Scopul tau este ca scrisoarea de intentie sa fie usor de citit, si nu ca angajatorul sa incerce sa descifreze scrisul tau. In redactare urmeaza pasii standard ai unei scrisori de intentie.

– La inceputul scrisorii, in partea stanga scrie-ti numele, adresa si data. Dupa cateva randuri scrie numele destinatarului, pozitia si compania. Scrie numele dar si functia celui caruia ii adresezi scrisoarea. Astfel, va vedea efortul tau de a face cercetari.

– Adreseaza-te personal cu „Stimate doamna Ionescu”. Nu scrie niciodata „Stimate Domn/Doamna”, „Stimate domnule/doamna”. Aminteste-ti ca trebuie sa se creeze o conexiune intre tine si destinatar. Sa te adresezi la modul generic, nu te va ajuta in atingerea scopului tau.

Corpul scrisorii de intentie trebuie sa fie scurt, precis si la obiect. Incepe prin a explica scopul scrisorii de intentie, si de ce ai aplicat pentru o anumita pozitie. Scrie de unde ai aflat de locul de munca, si o scurta explicatie a faptului ca iti doresti job-ul respectiv. De ce esti potrivit acolo, cum poti ajuta compania.
Acum este cazul sa introduci subtil calitatile tale. Descrie-te in raport cu cerintele postului si valorile companiei. Faptul ca tu te-ai informat despre companie poate creste sansele tale de fi remarcat.

In cele din urma mentioneaza realizarile tale la locurile de munca anterioare, cu accent pe ceea ce crezi ca va fi de folos pentru locul de munca dorit.

– La finalul scrisorii de intentie exprima-ti recunostinta catre destinatar pentru ca ti-a citit scrisoarea de intentie. Mentioneaza ca esti in cautarea unui loc de munca si ca astepti cu nerabdare rapunsul. In incheiere scrie „cu respect” sau orice alta varianta a acestei formulari.

Nu uita sa pui numele tau si semnatura!

Atunci cand scrii o scrisoare de intentie aminteste-ti sa scoti in evidenta punctele tale forte.  Personalizeaza scrisoarea de intentie in functie de compania si job-ul dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *