6 lucruri pe care nu ar trebui sa le faci atunci cand tii un discurs

Pentru a deveni un speaker de succes trebuie sa tii cont de anumite aspecte. Sunt lucruri pe care niciodata nu ar trebui sa le pomenesti intr-un discurs pentru a-ti asigura succesul, sau mai degraba pentru a evita esecul.

discurs - speaker

Celebrul autor Zig Ziglar spunea ca, daca ai un mesaj pe care il prezinti cu entuziasm, publicul iti va ierta anumite greseli, insa unele sunt de netrecut cu vederea, cum ar fi:

1. Vulgaritatea. Pe lista „de neiertat” este vulgaritatea. Este jenanta si in plus iti va fi incredibil de dificil de recuperat increderea ascultatorului atunci cand ai intrecut limita bunului simt si ai fost vulgar.

2. Glumele murdare se incadreaza la fel de bine in categoria ” de neiertat”. Umorul este o buna modalitate de a ajunge la inima oamenilor si de a te face inteles, insa nu te folosi de glume murdare daca vrei sa fii considerat profesionist.

3. Nu desconsidera oamenii. Fiecare persoana din public este importanta, fiecare persoana din viata ta este importanta. Vei recapata greu increderea pe care oamenii ti-o acordau de indata ce iti arati desconsiderarea fata de ei.

4. Ilustratiile sexiste si rasiste nu au ce cauta in prezentarile tale. In primul rand nu este moral sa prezinti astfel de ilustraitii. Nu iti asuma riscul.

5. Nu vorbi mai mult decat timpul alocat. Nu conteaza ca esti cel mai bun vorbitor din lume, oamenii vor asculta atat cat le-ai spus sa asculte. Unora va incepe sa le displaca lungirea discursului tau. Nu te gandi ca vocea ta, prezentarea ta, este cel mai bun lucru care putea sa li se intmple ascultatorilor. Fii eficient si vorbeste in timpul alocat, acesta este dat pentru un  motiv.

6. Nu intrerupe momentul altcuiva. Un bun speaker nu poate intrerupe discursul altcuiva. Respecta-i pe cei din jur si planifica bine timpul alocat oferirii de informatii folositoare pentru public.

sursa info & foto: ziglarvault.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *